KUTINA: POTPISANI UGOVORI ZA JAVNE RADOVE

Javni radovi kao mjera privremenog zapošljavanja duže nezaposenih osoba u Kutini je praksa već godinama. Danas su potpisani ugovori između Grada Kutine i djelatnika koji će javne radove obavljati u gradskim ustanovama sljedećih 6 mjeseci. Ugovore je potpisalo 6 budućih djelatnika koji će raditi u gradskim ustanovama, ostali zaposlenici ugovore će potpisati tijekom dana.

troškovi programa javnih radova iznose 408.907 kuna za 13 osoba, a koje će biti zaposlene 6 mjeseci puno radno vrijeme, a 2 osobe biti će zaposlene na 9 mjeseci na pola radnog vremena. U trošak programa spadaju i božićnice, priojevoz zaposlenika, plaće i oprema.

Na javni natječaj prijavilo se ukupno 31 osoba, dva su kandidata odustala zbog pronalaženja posla u međuvremenu, 6 ih nije zadovoljilo uvjete HZZ-a.

Ukupan broj od 15 osoba koliko će biti zaposleno putem javnih radova raditi će u Komulanim servisima d.o.o., Sportskom centru, Dječjem vrtiću, POU Kutina, Gradskoj knjižnici.

Na potpisivanju Ugovora uz gradonačelnika Zlatka Babića nazočili su i direktor KSK, Krešimir Lenić, te pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc. Treba napomenuti kako je ovaj projekt u potpunosti financiran novcem sredstvima Europske unije, a Grad Kutina snosi tek trošak trošak prava propisanih kolektivnim ugovorom, te opreme.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s