DRUŠTVO: VELIKA LUDINA PRODAJE GRADU KUTINI SVOJ UDIO OD 25% U RADIO MOSLAVINI I LISTU ZA 284 TISUĆA KUNA!

GRAD KUTINA ZAINTERESIRANI KUPAC, HOĆE LI EVENTUALNA PROMJENA VLASNIŠTVA KONAČNO ONEMOGUĆITI DUGOGODIŠNJU ZLOUPOTREBU TOG MEDIJA OD DVOJE STRANE ZAPOSLENIKA , OD KOJIH JEDAN UZ ZNANJE DRUGOG GODINAMA DJELUJE KROZ SVOJ PARAMEDIJSKI PROSTOR NA DRUŠTVENOJ MREŽI, ALI I POBOLJŠATI MEDIJSKI STATUS OVOG “DRUŠTVENOG MEDIJA”?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Velike Ludine, a kasnije i u medijima konačno je potvrđena informacija o tome kako ova jedinica lokalne smaouprave prodaje svoj udio u kutinskoj Radio Moslavini, odnosno moslavackom listu d.o.o. Udio vlasništva Velike Ludine iznosi 25% , a procjenjena vrijednost udjela iznosi oko 284 tisuće kuna. Zainteresirani i jedini kupac navodi se Grad Kutina. Kutina ide prema cilju postizanja večinskog udjela u ovom “društvenom” medijskom poduzeću.

Problemi s višegodišnjom očitom zloupotrebnom ovog medija u osobne svrhe , a iza kojih se nalazi zaposlenik te javne medijske tvtke N.Blazekovic , samo su dio šire priče koju obrađujemo i na nju ukazujemo već godinama. Naime navedeni novinar, zaposlenik te javne tvrtke istu već godinama koristi kako bi zapravo radio , uređivao i punio sadržajima svoju privatnu Fb stranicu, svojevoljno sudjelovao u političkim kampanjama, no i širenju raznih netočnih informacija, posebno se okomio na pojedine sugrađane, novinare, a nerijetko smo mogli vidjeti i primjere javnog sramoćenja, omalovažanja i uvreda na Fb stranici “kutinainfo” iza koje Blazekovic stoji!

Sama Blazekoviceva FB stranica predstavljena je javnosti tijekom mandata SDP-ova čelnika A.Rudića kao “kutina.hr”, dio služebnog web portala grada Kutine na toj društvenoj mreži. Nakon poraza SDP-a na izborima 2017-te godine, Blazekovic je stranicu skupa sa svim sadržajima prisvojio i preimenovao u “Kutinainfo”, te stvorio svoj privatni paramedijski prostor koji godinama narušava ugled kutinske medisjske scene.

Nemoguće je da odgovorna osoba, direktor matične kuće u kojoj je Blazekovic uposlen, dakle moslavackog lista d.o.o., za sve ovo nije znao, dapače, činjenice govore suprotno.

Naime na službenom web-u “radio moslavine”, svi tekstovi koji su objavljeni na privatnoj Blazekovicevoj FB stranici “kutinainfo” potpisani su s “urednik”, a u impressumu službenog web-a, stoji kako je urednik i odgovorna osoba direktor radija… jasno je da se na taj način pokušava zavarati javnost i prikriti svojevoljno paramedijsko djelovanje uposlenika Moslavackog lista uz potporu njegovog nadređenog.

Zbog ovakvog ponašanja dvojca s lokalnog radija, narušava se i ugled te kuće, te kolega koji ondje pošteno obavljaju svoj posao. Svakodnevno svjedočimo javnom djelovanju N.Blazekovica koji i danas tijekom radnog vremena objavljuje kao i svaki dan izvješća s terena na svojoj privatnoj Fb stranici, a tek onda dio materijala izlazi na službenom web-u u kojemu taj čovjek prima plaću.

No ovo je samo vrh sante loših stvari kakve se ne mogu vidjeti nigdje osim u Kutini.Promjenom vlasničkog udjela, ni aktualni mogući većinski vlasnik Grad Kutina neće više moći bježati od činjenice da u ovoj kući postoje osobe koje istu godinama zloupotrebaljavaju u osobne svrhe, te djeluju javno kroz paramedijski postor na FB-u koristeći radno vrijeme i resurse moslavackog lista i radija….kao i od rješavanja ovog problema i neprimjerenog medijskog ponašanja fizičke osobe skrivene iza novinarskog poziva.

Hoće li ovo konačno biti početak boljih dana za lokalni medij i rješavanje problema paramedijskog djelovanja zaposlenika te trvtke u Kutini????

Načelnik Općine Velika Ludina, Dražen Pavlović izjavio je kako bi realizacija prodaje udjela Velike Ludine u moslavačkom listu, mogla započeti kroz nekih mjesec dana!

USKORO VIŠE I DETALJNIJE

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s