KUTINA: AGLOMERACIJA NAPREDUJE, IZVOĐAČI OBEĆALI I POJAČANU DINAMIKU RADOVA…

KUTINSKI GRADONAČELNIK SVAKI MJESEC OSOBNO OBILAZI TEREN I INFORMIRA JAVNOST O NAPRETKU PROJEKTA AGLOMERACIJA KUTINA. UZ RADOVE OBAVLJA SE I SANACIJA PROMETNICA, A OD IZVOĐAČA DANAS STIGLO I OBEĆANJE O POJAČANOJ DINAMICI RADOVA ! NA TERENU DANAS I ZAMJENIK GENERALNOG DIREKTORA HRVATSKIH VODA

Projekt koji itekako zanima kutinčane, posebice , jer bi trebao rješiti mnoge infrastrkturne probleme grada koji posotje već desetljećima u tijeku je. Radi se o Aglomeraciji Kutina. Ovaj projekt vrijedan gotovo 500 milijuna kuna uključuje izgradnju vovoopskrbe, odvodnje , kanalizacijskog sustava ondje gdje ta infrastruktura nije postojala, odnosno rekonstrukciju postojećeg sustava.

Žalosna činjenica jest kako Kutina kao industrijski grad u 21. stoiljeću ima naselja i ulice bez osnovnih uvijeta poput vodovodoa, a o kanalizaiciji da ne govorimo, najgori je svakako primjer 3/4 dužine ulice Hrvatskih branitelja, gdje nema kanalizacijskog sustava, a nogostup izgleda poput nečega iz distopijskih filmova nakon katastrofe.

Današnja aktualna vlast u Kutini, na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem uložila je u prošlom mandatu iznimne napore kako bi se u Kutini dugoočekivani projekt Aglomeracije započeo i on se od prošle godine i provodi. Koliko je promjenjen stav lokalnih vlasti prema infrastrukturnim projektima govori i činjenica kako osobno gradonačelnik Babić praktički više puta mjesečno obilazi teren, radove, sam i sa suradnicima i o tijeku radova izvještava javnost.

Tako je bilo i danas, gradonačelnik je obišao radove na terenu u društvu Mije Šepaka, direktora tvrtke Moslavina d.o.o., te zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda, Davorom Vukmirićem.

Razgovaralo se o dinamici radova i informirali se o detaljima. Značajno je kazati i kako nakon obavljenih radova na vodoopskrbnom sustavu i kanalizaciji, te dovodnji vrlo brzo grad kreće i u sanaciju prometnica, primjer je brzo asfaltiranje Zvonimirove i drugih ulica.

Gradonačelnik Babić izjavio je i kako je Grad dobio uvjeravanja od izvođača kako će s eu nadolazećem razdoblju dinamika radova još ubrzati i pojačati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s