KUTINA/POLITIKA: ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA HSLS-A, NOVI PREDSJEDNIK STRANKE MATIJA VELCL

U kino sali kutinskoga POU danas je održana Izborna Skupština kutinskog HSLS-a. Svedoci smo kako kutinskim političkim krugovima kruže glasine o sukobima u najvećoj koalicijskoj stranci aktualne vladajuće koalicije, što je rezultiralo odgađanjem Skupštine prije manje od mjesec dana.

U drugom pokušaju skupština je danas i održana, a HSLS je dobio novog predsjednika, Matiju Velcla. Matija Velcl dolazi na mjesto dosadašnjeg predsjednika te stranke Davora Kljakića, koji se nije ni mogao kandidirati zbog proceduralnih i staturanih odredbi, odnosno prigovora dijela članstva, a ova je situacija i rezultat nezadovoljstva jednog dijela stranačkih članova. Gledajući šire i nije se dogodilo ništa specijalno, HSLS, je sudeći po današnjoj Skupštini odabrao kompromisno rješenje bliže željama dosadašnjeg predsjednika nego unutarstranačke oprobe.

Matija Velcl, novoizabrani predsjednik kutinskog ogranka HSLS-a inače je sin jednog od utemeljitelja HSLS-a pokojnog Antuna Velcla. Na skupštini su se pojavili i zaštitari, što nije uobičajeno za kutinske stranačke skupove i skupštine, što ide u prilog glasinama o tenzijama unutar HSLS-a koje su nastale posljednjih mjeseci.Ukoliko Skupština ostane u regularnim okvirima, a prema onome što se dalo vidjeti, nije bilo nekih vidljivih proceduralnih grešaka, za očekivati je smirivanje situacije.

Novi izbori i novi čelnik HSLS-a, pak neće prema izborima iz same stranke izazvati nikakave dramatične političke promjene u sadašnjem sastavu Gradskoga vijeća u kojemu je na dužnosti pedsjednika Gradskoga vijeća sada već bivši čelnik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić, kao i dva vijećnika koji se danas nisu mogli kandidirati za funkcije u strani, osim onih koje im pripadaju po statutu, ili automatizmom.

Kutinanews mreža izbjegavala je komentirati aktualna zbivanja u kutinskom HSLS-u posljednjih dana i zbog napisa javno objavljenih na kutinskom paramedijskom prostoru novinara moslavackog lista Nikole Blazekovica “kutinainfo”, kao i sisačkom portalu “Sisak info”.

Naime svojim ponašanjem i objavama, upravo je po tko zna koji puta potvrđeno kako N.Blazekovic u praksi pokušava medijski djelovati na unutarstranačka i politička zbivanja u Kutini, krijući se iza funkcije novinara kutinskog javnog medija, a zapravo vršeći medijsko djelovanje putem svoje privatne FB stranice.

Kako doznajemo i danas je u cilju praćenja Skupštine Blazekovic kao informator za svoju privatnu FB stranicu “kutinainfo” stigao na događaj, no osim fotografiranja prije početka Izborne skupštine, nije mu omogućen ostanak na njoj, budući je ista interna stvar stranke. Fotke je brže bolje i objaivo na svojim privatnim paramedijskim stranicama “kutinainfo”.

Budući nam je strano djelovati u unutarstranačkim političkim previranjima i sukobima bilo koje političke opcije, čekali smo prve službene informacije s današnje Skupštine, kako bismo o ovoj temi objavili vijest.

Hoće li današnja Izborna skupština HSLS-a značiti kraj sukoba, ili zaoštravanje i produbljavanje između sukobljenih stavova i strana , ostaje nam da vidimo u skorije vrijeme.Doo tada očekujemo i službeno priopćenje za janvost o rezultatima skupštine i od strane HSLS-a, ili novoizabranog predsjednika Velcla.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s