TOP VIJEST : HRVATSKA/BUSINESS: RIMAC PREUZIMA BUGATTI, NASTAJE NOVA TVRTKA BUGATTI RIMAC D.O.O. SA SJEDIŠTEM U HRVATSKOJ!

Kao što se čitav dan i pretpostavljalo, senzacionalno dovoženje dva modela super automobila “Nevera” tvrtke Rimac na dubrovaćku tvrđu helikopterima danas, rezultairalo je još senzacionalnijom viješću; Tvrtk a Rimac -automobili kupili su BUgatti. Rimac automobili i Bugatti udružili su znanja i stvaraju novu kompaniju koja će se zvati Bugatti Rimac d.o.o., a izvršni će joj direktor biti osobno Mate Rimac, pišu domaći mediji.

Većinski dioničar u budućnoj kompaniji biti će Rimac Grupa s 55% udjela, dok će Porsche zadržati svoj udio od 24%. Sjedište nove tvrtke biti će u Hrvatskoj!

“Rimac Automobili i Bugatti unutar nove kompanije nastavit će razvijati modele automobila. U budućnosti će se globalno sjedište Bugatti Rimac kompanije nalaziti u novom Rimac kampusu, koji će biti i sjedište Rimac Technology tvrtke kao i proizvodnja tehnologije i komponenti za automobile oba brenda, dok će se sklapanje Bugatti modela nastaviti u Molsheimu u Francuskoj time nastavljajući korištenje povijesne lokacije koja je neodvojiva od Bugatti brenda.

Kampus vrijedan 200 milijuna eura, izgradive površine 100.000 m2, koji bi trebao biti otvoren 2023. godine, bit će baza svih istraživanja i razvoja budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija. Zamišljen kao jezgra visokotehnoloških inovacija, Rimac kampus okupit će 2.500 ljudi vođenih zajedničkom znatiželjom i težnjom da dostignu krajnje granice.” piše maločas portal 24 sata.hr!

Dnevnik.hr na svom portalu piše sljedeće:

U samo 10 godina, Rimac Automobili napredovali su od startupa i jednog čovjeka u garaži do stvaranja nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o. u suradnji s dvama od najpoznatijih i najsnažnijih automobilskih brandova na svijetu – Porscheom i Volkswagen Grupom.

Ovaj hrvatski brand dokazao je da može ne samo držati korak, nego i otvarati nove vidike, namećući drugima standarde performansi i tehnologije. Udruživanje tehničkih znanja i učinkovitog poslovanja Rimca sa 110 godina tradicije dizajna i snažnog brenda Bugattija vodi ka nastanku najznačajnije kompanije na tržištu hiperautomobila.

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove komapnije Bugatti Rimac d.o.o. s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%. Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenti po kojima je Rimac poznat i s kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila bit će odvojeni u novi poslovni subjekt – Rimac Technology – koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima automobila.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s