KUTINA/FELJTON: MEDIJSKI ČARDAK “NI NA NEBU NI NA ZEMLJI” ( drugi dio)

PARAMEDIJSKO I PRIVATNO DJELOVANJE LOKALNE MEDIJSKE KUĆE KROZ DJELOVANJE ZAPOSLENIKA KOJI NIKOME NE ODGOVARA GODINAMA ZA SVOJE POSTUPKE….

Kada govorimo o nedavnoj odluci G.V. Kutine o kupovini udjela u “moslavackom listu d.o.o.” Velike Ludine, prvo što je potpuno jasno je da se kupuje udio u medijskoj tvrtki, trgovačkom drušvu koje ne može opstati u normalnim tržišnim uvjetima ni mjesec dana! Medij je to koji desetljećima ovisi o donacijama javnog novca proračunskih obveznika , dakle građana!

E sada, kutinsko čelništvo pitamo sljedeće: hoće li kada postane Grad Kutina većinski vlasnik moslavačkog lista odnosno pripadajućeg radija provjeriti što je to radio zadnjih 18 godina direktor i odgovorna osba za ovaj lokalni medij osim sjedio u fotelji direktora i pisao povremeno uvodnike u “moslavačkom listu” koji nitko normalan već desetljećima ne kupuje i kako je vodio tu tvrtku?

Hoće li netko napraviti dubinsku analizu poslovanja tvrtke čiji su “poslovni planovi” prezentirani javnosti putem web stranice tog poduzeća na toliko jadan i neprimjeren način da se takav primjer ne može pronaći nigdje u RH?

Naime na službenom web-u moslavačkog lista d.o.o. možete pronaći “financijske planove poslovanja za 2018 i 2019. godinu” u odluku koji je jednostavno tragična! Gdje je “financijski plan za 2020-tu” godinu?????

Na pola stranice A4 nalazi se potpisano od odgovorne osobe “izvješće” koje govori samo jedno, u te dvije godine ova medijska tvrtka plaćana godinama, desetljećima, cijelu vječnost javnim novcem uprihodovala je cca nešto manje od 1,5 milijuna kuna, a kao dobit su iskazane cifre od 6 odnosno 9 tisuća kuna???? U jednom stupcu koji može bilo tko sastaviti i objaviti u pola sata????

To je “poslovni plan” tvrtke kojom dominira direktor potpisan ispod ovakvih “planova” , a čiji zaposlenik Nikola Blezkovic djeluje putem svoje privatne FB stranice “kutinainfo” dolazeći na posao kada želi, koristeći prostorije radija kada želi , radeći što god poželi primajući plaću dotacijama proračunskog novca sve ove godine?????

Kao budući većinski vlasnik ovog neprofitnog trgovačkog društva koje posluje mimo tržišnih pravila postavili bismo sljedeća pitanja nakon podrobne revizije i dubinskog snimanja stanja u istom:

Koliko je komintenata , odnosno tvrtki dalo i platilo oglašavanje u tom mediju! Nakon usporedbe uplata tražili bi koliki je realni broj onih koji su oglašavali, pa kad ustanovimo i tu NEPOBITNU RAZLIKU, postavilo bi se pitanje otkud ta razlika????

Kako je moguće da Nikolu Blazekovica angažiraju kao fizičku privatnu osobu dvije humanitarne udruge s područja Grada Kutine , registirane na području grada Kutine, ponavljamo ,

kao fizičku osobu i plaćaju njega osobno za medijsko praćenje između ostalog i na prostorima radio moslavine i radija, koji od toga osim Nikole Blazekovica nema nikakvu zaradu??? Kako se to tumači?

Kako je moguće da se fotografije, video uratci i ostali sadržaj sačinjeni tijekom radnog vremena moslavackog lista d.o.o., redovito prvo objavljuje na privatnim FB stranicama Nikole Blazekovica zaposlenika moslavackog lista d.o.o.?????

Tko je Nikola Blazekovic, odnosno koji je njegov status u moslavackom listu d.o.o., odnosno tko mu dopušta da tijekom radnog vremena u javnom poduzeću radi privatno za potrebe svoje osobne, privatne FB stranice “Kutinainfo”??? Pri tome navedeni djelatnik moslavackog lista d.o.o. koristi URED U TVRTCI, DOLAZI NA POSAO KADA ON TO ŽELI, TE IZLAZI NA TEREN KADA ON TO ŽELI I TIJEKOM I NAKON RADNOG VREMENA, predstavljajući se kao “kutinski novinar” i slično??? ( nedavno se tako predstavio nazivajući vrh stranke HSLS u Zagrebu)???

Koja je stručna sprema i obrazovanje Nikole Blazekovica “urednika ” privatne FB stranice “Kutinainfo” , te kako uprava, odnosno direktor toga radija dopušta godinama da njegov uposlenik prezentira osobne, političke i druge stavove u svom privatnom FB prostoru tijekom radnog vremena u tvrtki moslavacki list d.o.o????

Kako je moguće da Nikola Blazekovic sudjeluje privatno u političkim kampanjama, radu gradskog web-a, potpisuje privatne ugovore kao fizičko lice s udrugama , kao zaposlenik javnog medija koji plaćaju građani Kutine, donedavno i V.Ludine , te Grada Popovače????

Zašto ni HND ni direktor moslavackog lista ne reagiraju na pojave poput izravnih kleveta, nedopuštenog korištenja privatnih fotografija, uvredljivih objava i vulgranirnih uvreda koje u javni prosotor plasira Nikola Blazekovic, zaposlenik moslavackog lista d.o.o????

Zbog čega se od javnosti krije da je Nikola Blazekovic samoprozvani novinar, sa srednjom stručnom spremom u “Tehničkoj školi Kutina”, a ne diplomirani novinar????

Zašto je i na koji način direktor moslavackog lista kao odgovorna osoba dopuštao i dopušta i danas godinama da se vijesti koje je na terenu Nikola Blazekovic sastavljao prvenstveno za potrebe privatne paramedijske FB stranice “kutinainfo” , na službenom web-u ove trgovačke kuće potpisuju sa “urednik” , a u impressumu stoji kako je urednik direktor moslavackog lista i radija , a ne Nikola Blazekovic, te se time prikriva izravna sveza između privatnog FB prostora Nikole Blazekovica i moslavackog lista d.o.o.????

Tko je dozvoljavao i dozvoljava kontinuirano paramedijsko djelovanje Nikole Blazekovica, zaposlenika moslavackog lista d.o.o. tijekom radnog vremena putem privatne FB stranice “kutinainfo”??? Tko dozvoljava dijeljenje materijala moslavackog lista putem privatne Blazekoviceve FB stranice ? Tko dozvoljava djelovanje Nikole Blazekovica u političkim kampanjama tijekom raznih razina izbornih procesa???

Tko je dozvolio privatne angažmane Nikole Bazekovica tijekom mandata gradskih vlasti od 2013 do 2017. godine u javnim tvrtkama Eko Moslavina, KSK, te u funkciji “urednika” gradskog službenog web portala kutina.hr i drugdje ???

Kakvu je korist od tih privatnih angažmana, ugovora o djelu i drugih sklapanih s Nikolom Blazekovicem imala njegova matična medijska kuća “moslavacki list d.o.o.”???

Hoće li budući odgovorni većinski vlasnik ovog medija osim ubrizgavanja javnog novca i odgovarati i preuzeti pravnu odgovornost za ponašanje djelatnika tog medija poput Nikole Blazekovica zbog korištenja privatnih fotografija i javnih kleveta, maltretiranja i zloupotrebe matične kuće što čini već godinama svakodnevno????

Hoće li Grad Kutina kao većinski vlasnik preuzeti odgovornost za silne primjere nanošenja uvreda i javnog sramoćenja, maltreriranja građana pozivima na mobilne telefone, plasiranja lažnih vijesti o tome kako se “Atletska staza gradi novcem od prodaje Lošinja” i drugih javno obajvljenih i izrečenih uvreda i kleveta od strane Blazekovica, te nazivanja sugrađana “volovima, bikovima, stručnjacima za fekaliziranje, crnim labudovima” , a što je dotični zaposlenik moslavackog lista redovito plasirao u javni prostor putem svoje privatne Fb stranice “kutinainfo” kao zaposlenik moslavackog lista????

USKORO VIŠE

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s