KUTINA/POLITIKA: I U DRUGOM MANDATU GRADONAČELNIK OSTAJE PRI POZITIVNOM STILU STALNOG BORAVKA NA RADILIŠTIMA, ULICI I MEĐU GRAĐANIMA…

Od posljednjih lokalnih izbora prošla su skoro dva mjeseca. Novi, stari gradonačelnik vodi Kutinu sljedeće 4 godine, konstitirano je novo gradsko vijeće, dugo vruće ljeto je pred nama. Zlatko Babić je za što dobija dobru ocjenu i nakon izbora nastavio potpuno identični stil upravljanja gradom kao ranije 4 godine. Taj prepoznatljivi stil je boravak na terenu!

Mora se Zlatku Babiću priznati da je od svih svojih predhodnika upravo on “zaradio” titulu gradonačelnika kojega najmanje ima u svom uredu, a najviše na ulici, obilascima radova, manifestacija, događaja, skupština, sportskih manifestacija, mjesnih odbora..

Pokazalo se kako je izravni kontakt s građanima, ali i osobni uvid u to kako “stoje stvari na terenu” izuzetno pozitivan način vođenja jednog grada. Većina građana do gradonačelnika može lako, jednostavno , vidjet će ga ako se nešto radi u njihovoj ulici, dvorištu, ili ako se nešto događa, neka manifestacija, ili obilježava. Simpatije koje je Babić stekao svojim neposrednim pristupom građanima , kontirunirani razgovori, te dostupnost i rezultirali su uspjehom na zadnjim izborima.

Nesuvisle kritike, poražane SDP-ovke Jasminke Molnar na zadnjem Gradskom vijeću, ne samo da nemaju utemeljenja, već pokazuju isključivo zlu namjeru , nepoznavanje situacije i osobnu frustraciju čelnice SDP-a. Naime nikada ranije niti jedan gradski dužnosnik nije toliko puta obilazio sve radove na jednom projektu kao što čini gradonačelnik Zlatko Babić vezano uz Aglomeraciju!

U izravnim kontaktima s građanima u ulicama u kojima se obavljaju radovi prikupljaju se informacije i dijele izravno, u razgovorima koje Babić ima običaj voditi po naseljima i Mjesnim odborima, okuplja ne samo stranačke članove svoje stranke, već se nalazi s mještanima i u osobnim kontaktima razmjenjuje informacije, pa i sam doznaje gdje su eventualni problemi, što treba popraviti, gdje su nedostaci!

Uvjerili smo se nebrojeno puta kako Babića zaista možete zateći svagdje i prići te upitati ono što vas zanima! Teško da se to moglo kazati za vrijeme vladavine SDP-a i A.Rudića. Voljeli mi, ili ne aktualnog gradonačelnika, svoj posao obavlja na prepoznatljiv način i ne krije se od građana, upravo suprotno,

Ono što je također pohvalno jest i činjenica da je aktualni kutinski čelnik, na “ulicu izveo” i svoje stručne suradnike i pročelnike, više no ikada ranije, tako je gradsku upravu učinio izravno dostupnom građanima i izvan njihovih ureda, odnosno kancelarija.

Ovakav način javne komunikacije s građanima i pristup, ocjenjujemo izuzetno velikom ocjenom i sigurno je nešto što se može smatrati potizivnim trendom među lokalnim dužnosnicima!

Što se tiče realizacije predizbornih obećanja, projekata i planova, tu ćemo moći sumirati stanje nakon prvih 100 dana novog mandata i nakon prve godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s