KUTINA: HOĆE LI ČELNICA KUTINSKE OPORBE IKADA PRIHVATITI ČINJENICU DA SU IZBORI PROŠLI I DA BI SJEDNICE VIJEĆA TREBALE BITI MJESTO KONSTRUKTIVNE RASPRAVE, A NE OSOBNE PROMOCIJE DESTRUKTIVNE POLITIKE?

Uporna paramdijska i politička lamentiranja oporbenog SDP-a točnije čelnice ove stranke u Kutini o “neinformiranosti građana oko Aglomeracije”, izgradnji “Spalionice” i slično sa stvarnošću nemaju nikakav doticaj. Radi se o recikliranim i jalovim pokušajima destruktivne politike koju predvodi Jasminka Molnar , ogorčena strašnim izbornim porazom i ničemu drugome.

Ukoliko i dođe do izgradnje kogeneracijskog postrojenja u Kutini, biti će to nakon svih mogućih dozvola, studija utjecaja na okoliš i javne rasprave , kazao je jučer na sjednici G.V.-a gradonačelnik Zlatko Babić, nakon izjava Jasminke Molnar (SDP).

Postrojenje o kojemu je riječ , a za izgradnju kojega je u Kutini načelno zainteresiran investitor moglo bi donijeti oko 150 novih radnih mjesta u realnom sektoru. Ako nešto pokreće neku sredinu,onda su to svakako nova radna mjesta.

Tlapnje SDP-ove čelnice o tome kako “građani nisu informirani” vezano za tijek projekta Aglomeracija, također su neosnovane. Gledajući informacije na službenom web-u ovog projekta javne medijske objave , projekt je jako dobro prezentiran građanima, a kontinuirani obilasci terena i radilišta , te izravna komunikacija gradonačelnika s građanima dodatno demantiraju teorije SDP-ove čelnice o “neinformiranosti”.

Upravo izravan kontakt s građanima i kretanje među njima , te osobna dostupnost gradonačelnika i raznih pročelnika nismo nikada doživjeli u mjeri koju imamo danas.

Jedan od razloga katastrofalnog izbornog poraza J.Molnar i “koalicije” SDP/Laburisti jest činjenica da čelnica oporbe nije mogla shvatiti da se stavrnost ne nalazi na društvenim mmrežama i tijekom tržnog dana na gradskoj tržnici, odnosno u kafiću ispred kutinske robne kuće, već u kavrtovima, naseljima, selima Kutine i okolice.

Legalna uzurpacija Gradskoga vijeća od strane Molnar, na način da se ista javlja i kada ima i kada nema što za reći, zapravo liči na očajničke pokušaje kontinuirane vlastite samopromocije.. uostalom tako je izgledala i zadnja predizborna kampanja kutinske oporbe…

Konstruktivna oporba je zapravo ugušena političkim djelovanjem SDP-ove čelnice, koja ne može shvatiti smisao oporbe i političkog djelovanja, a to se pokazalo i na zadnjoj sjednici.

Čak i njeni koalicijski partneri i SDP-ovi vijećnici za razliku od nje pokazali su daleko primjereniji način političkog djelovanja. Drago ŠIvak iz SDP-a bavio se konkretnim , životnim temama , Barbara Mihaljević (SDP), također, a Dalibor Žiljak iz Laburista postavljao je konkretna pitanja vezana uz pojedine aktivnosti u gradu.. jedino je Jasminka Molnar govornicu koristila za svoje ogorčene istupe i teorije o “Spalionicama” i slično, a što smo mogli pratiti i na paramedijskim prostorima u službi SDP-a, odnosno nje osobno tijekom zadnjih izbornih mjeseci.

Izbori su prošli kao što je kazao i gradonačelnik Zlatko Babić…možda bi za sve zaista bilo dobro da to shvati i prihvati i čelnica kutinskog SDP-a….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s