KUTINSKI OSVRT: MREŽA MRŽNJE U “PETOJ BRZINI”

Probudila se zadnjih dana na društvenim mrežama dobro znana mreža mržnje, iza koje stoji 8 godina dugi javni progon, blaćenje i sramoćenje pojedinih fizičkih osoba i političkih protivnika u Kutini. Mreža koju čine osobe imenom i prezimenom, koje su glasačima suparničke stranke psovali majku, javno putem objava i komentara na istim tim društvenim mrežama, iza kojih stoje pojedinci iz vrha kutinske oporbe!

Ljudi koji pozivaju danas “institucije” da rade svoj posao i podmeću neistine, stoje iza javnih medijskih objava privatnih fotografija fizičkih osoba kojima su tijekom zadnjih 8 godina nanosili štetu, javne klevete, uvrede, sramotili ih, objavljivali fotografije njihove maloljetne djece, podmetali neistine u javnom prostoru, s političkim i osobnim ciljevima unosili nered u društvo, objavljivali prostačke komentare, plasirali notorne laži, pisali kako je “atletska staza u Kutini građena novcem od prodaje Lošnja”… ljude nazivali u svojim medijskim prostorima “volovima, bikovima, fekalistima, ženomlatima” , prijetili ljudima i uznemiravali ih putem društvenih mreža, aplikacija i poruka na osobne telefone..pozivali na “informativne razgovore” , prijetili kako će “im doći na posao” itd..

Dovoljno je pogledati sadržaj naše mreže i ukazivanje na koruptivne i nezakonite radnje i činjenice o kojima čitava Kutina ima itekako saznanja, pa onda sadržaje tih FB stranica koje pozivaju na javni linč i prijete godinama, uz podršku čelne osobe jedne kutinske oporbene stranke!

Sjajno bi bilo da se jednom zauvijek više raskrinka, mreža podmetanja, nezakonitosti i mržnje koja fukcionira punih 8 godina, a čiji akteri uglavnom žive od javnog novca i zaposleni su u javnom sektoru na teret proračunskih obveznika.

Ti isti danas koriste slučaj medijskog istupa direktorice Eko Moslavine, koju su godinama blatili putem tih istih društvenih mreža, ne bi li postigli političke poene, pokreću online peticije, koje nakon gotovo dva tjedna jedva da su skupile 200 “potpisa”……

Biti će zanimljivo pokazati javno što su upravo ti koji danas koriste događaje u Kutini, govorili o osobni čiju borbu danas koriste za osobne političke ciljeve! Koliko su ju blatili, što su joj kao dionici vlasti i suradnici vlasti od 2013 do 2017 godine radili!

Ti isti prozivaju sve koji ne misle isto kao oni, ne priznaju izborne rezultate koji su za njih bili porazni, a ukazivanje na nezakonite radnje, korupciju i stranačka zapošljavanja tijekom nihova mandata predstavljaju kao “blaćenje i klevete”?????

Tijekom zadnja tri izborna ciklusa i između njih, pojavljuje se na društvenim mrežama niz anonimnih stranica i profila očito svojim sadržajem pokrenutih u svrhu blaćenja političkih protivnika i službi lokalnog SDP-a i to vidljivo i za to ima nebrojeno puno argumenata i dokaza…. Ciklički se otvaraju novi takvi profili na društvenim mrežama, širi mržnja i napadi, prijetnje i omalovažavanja….. stvara se medijska prašina kako bi se stvorila atmosfera straha i nepovjerenja, kritizira se svaki projekt koji se u gradu realizira, iznose paušalne ocjene i laži… i tako to godinama traje…

Uvijek isti ljudi, uvijek isti izvor, uvijek iste prijetnje i optužbe, i to onih iza kojih sva djela koja oni pripisuju drugima stoje… No materijala je toliko koji svjedoči pravoj istini tko stoji iza mreže mržnje i podmetanja, fabriciranja nepostojećih afera, napada na ljude, pokušaja uništavanja njihovih obitelji i života u Kutini iza čega stoji politička pozadina i akteri dijela političke oporbe iza kojih ne stoje čak ni njihovi birači i stranke. U Kutini već godinama djeluje privatna Fb mreža osobnih političko-medijskih interesa, koja zapravo nanosi štetu ne smao pojedincima, već i kutinskom društvu i zajednici općenito!

Kada javnoj osobi, aktivnoj u politici i na prostorima na društvenim mrežama koji djele najgore klevete i neprimjereni sadržaj, smeta spominjanje njenog imena u svakom kontekstu osim onom gdje se ista hvali i promiče, govori više no milijun prijetnji i lažnih optužbi koje ista ponavlja iz dana u dan o namjerama i ciljevima takve osobe….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s