KUTINA/ZAGREB: GRAD KUTINA NASTAVLJA S PROJEKTOM SUFINANCIRANJA ŠKOLSKIH OBROKA ZA 774 UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

Kutina nastavlja s projektom sufinanciranja školskih obroka za ukupno 774 učenika. Koncem kolovoza gradonačelnik Zlatko Babić nazočio je potpisivanju Ugovora o nastavku sufinanciranja školske prehrane za sve osnovnoškolce s područja Grada Kutine.

RA Mrav i osnovne škole u suradnji aplicirale su na Javni poziv projekta “osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za 2021/22 godinu”.

Sredstva se namiču iz EU fonda pomoći za najpotrebnije i osigurano je ukupno 905.635 kuna. Treba svakako kazati kako je u zadnjih 5 godina Grad učinio značajne pozitivne pomake u subvencioniranje školovanja, te olakšao roditeljima školovanje djece. Osim već poznatog projekta financiranja udžbenika, nakon što je isto preuzeto s državne razine, Grad je donio odluku o isplati vaučera svim roditeljima osnovnoškolaca za nabavku školskog pribora, a sufinancira se i prijevoz učenika, te mnoge druge školske usluge.

Tako danas Kutina ima nemjerljivo bolje uvjete školovanja i olakšice no u prethodnom mandatnom razdoblju od 2013- do 2017-te godine, kada je grad vodila SDP-ova koalicija, koja je odbijala prijedloge o financiranju udžbenika, školski obroci su bili skuplji no u bliskom okruženju i slično.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s