KUTINA: NAKON GOTOVO DVA TJEDNA “ONLINE PETICIJA” KUTINSKE OPORBE SKUPILA MANJE OD 300 “POTPISA”???

Prošla su gotovo dva tjedna od peticije koju je putem društvene mreže Fb pokrenuo dio kutinske oporbe, uz prethodnu medijsku “topničku pripremu” svojih mahom neformalnih FB stranica koji simpatiziraju dio oprobe, te čelnice lokalne oporbene stranke. Korištene su sve moguće metode javnog pritiska, iznišenje svakakvih teza, “dokaza”, javnost je bombaradirana svakodnevno vijestima o “spalionici” u Kutini, objavljivale su se objave pune teatralnih poziva građanima, radilo se sve što je moguće… da bi rezultat bio, ni 300 online FB potpisa , od toga gotovo 50% anonimnih???

Prema onome što smo vidjeli do sada, vjerojatno će i za to biti krivi građani, “strahovlada”, letargija i slično????Možda je ovo tek još jedan pokazatelj nakon poraznih rezultata na zadnjim lokalnim izborima, prave podrške današnjem kutinskom Fb medijsko-privatnom projektu iza kojega stoji tek nekoliko ljudi, koji godinama fabriciraju poluistine i pritiske , te upućuju svakodnevne kritike prema svemu što s eu Kutini radi..a političke oponente smatraju neprijateljima, dok građane prozivaju zbog svojih loših izbornih rezultata i manjka podrške njihovim Fb “ratovima” protiv medija, pojedinaca i vladajuće koalicije????

S druge strane kutinski HSS, putem društvenih mreža ipak je prikupio nešto manje od 650 potpisa. što također nije impozantna brojka, niti čini nekakav značajan udio u ukupnom broju građana, no ipak je nešto , a i potpisi su na “papiru”, prema trivijalnom rezultatu FB online peticije koju su promovirali u kutinskoj i široj javnosti, privatna Fb stranica lokalnog novinara i čelnica kutinskog SDP-a!

Sada možemo očekivati da će za porazan rezultat online peticije , biti krivi građani, naša mreža, aktualna gradska vlast i tko zna tko i što još???

Plus za trud i transparentnost lokalnog HSS-a pri skupljanju potpisa, minus za način javnog promicanja i ukupni rezultat “online Fb peticije” kutinske političko medijske ljevice….

2 thoughts on “KUTINA: NAKON GOTOVO DVA TJEDNA “ONLINE PETICIJA” KUTINSKE OPORBE SKUPILA MANJE OD 300 “POTPISA”???

  1. Hvala Vam na pozitivnom ocjenjivanju HSS-ovog načina sakupljanja potpisa za peticiju protiv spalionice otpada. Mogu Vas obavijestiti da smo već prešli 700 potpisa i nadamo se daljnjem angažmanu. Smatramo da je jedini razlog nepotpisivanja neinformiranost građana. Sada kada smo nakon par nastupa u medijima objasnili građanima o čemu se tu radi i dobili potvrdu od Zelene akcije javlja nam se sve više naših sugrađana koji se žele uključiti.

    Srdačan pozdrav,
    Dragutin Vagner

    • Mi smo mišljenja da se radi o medijskoj manipulaciji s političkom pozadinom. Na žalost ne slažemo se s vašim stajalištima oko projekta kogeneracijskog postrojenja iz više razloga. No podržavamo transparentan način političke borbe i javnog djelovanja tu ste vi i HSS. tako i postupili, za razliku od čelnice SDP-a ,te njenih paramedija, koji šire osobne uvrede, pritiske na institucije pravne države, sude, osuđuju, unaprijed donose zaključke, koriste tuđe fotografije, manipuliraju i stvaraju atmosferu mržnje i nesnošljivosti, te čine štetu Kutini i društvu, samo poradi osobnog političkog cilja bez istinske brige za građane. Nadamo se da ćete i dalje biti u vašim javnim akcijama transparentni, a ne si dozvoliti destruktivno i rušilačko djelovanje poput gđe i njenih nekoliko medijskih i osobnih fanova! Svako dobro i želimo vam uspjeh u daljem radu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s