KUTINA: U VODU PADA JOŠ JEDNA OD SILNIH ZLONAMJERNIH KONSTRUKCIJA OPORBENE ČELNICE NA NAŠ RAČUN, EVO I ZAŠTO…

U vodu pada još jedna u nizu besmislenih optužbi i tema javnog prozivanja i naše mreže i javnog blaćenja fizičkih osoba putem društvenih mreža od strane čelnice kutinskoga SDP-a. Naime porukom na našu web stranicu javio nam se D.Vagner vijećnik kutinskoga HSS-a, vezano uz naš članak o načinu oporbene “borbe” protiv “spalionice u Kutini”.

Prenosimo komentar gospodina Vagnera:

“Hvala Vam na pozitivnom ocjenjivanju HSS-ovog načina sakupljanja potpisa za peticiju protiv spalionice otpada. Mogu Vas obavijestiti da smo već prešli 700 potpisa i nadamo se daljnjem angažmanu. Smatramo da je jedini razlog nepotpisivanja neinformiranost građana. Sada kada smo nakon par nastupa u medijima objasnili građanima o čemu se tu radi i dobili potvrdu od Zelene akcije javlja nam se sve više naših sugrađana koji se žele uključiti.”

Srdačan pozdrav,
Dragutin Vagner”

HSS Kutina, mada odmah ćemo to jasno kazati nismo istog mišljenja , ni stava vezano uz projekt moguće izgradnje kogeneracijskog postrojenja u Kutini, na transparentan i uljuđen način sukladno normama u javnom političkom djelovanju je proveo i provodi svoju peticiju, odnosno iznosi političke stavove vezane uz temu, te se bori na primjeren način u ovom slučaju protiv izgradnje postrojenja u Kutini.

HSS je potpise za svoju peticiju prikupljao javno, na štandu u centru Kutine, obrazložio svoje stavove i skupio papirnatih, kako kaže gospodin Vagner više od 700 potpisa, što je legitimno pravo i potpuno uobičajen način političkog djelovanja, iskazivanja nezadovoljstva određenim planovima pozicije i slično!

U slučaju kutinskoga SDP-a, točnije čelnice te stranke J.Molnar, ista je peticiju promovirala putem društvenih mreža, skupa s privatnom FB stranicom “kutinainfo”, gdje su se djelile poluinformacije, peticija je bila pokrenuta “online” putem društvene mreže . Uz to sve je bilo praćemo neprimjerenom, agresivnom i neumjesnom kampanjom u kojoj su se optuživali gradski čelnici, iznosile paušalne ocjene, vrijeđalo našu mrežu, a gospođa iz vrha SDP-a, je ovih dana djeljenjem uvredljivih sadržaja autora N.Blazekovica na svojoj službenoj FB stranici, čak i vidljivo vršila javni pritisak na institucije pravne države, sugerirala koga se treba ispitati, tko bi trebao biti po njenom mišljenju svjedok, kako bi se trebalo postupati i aludirala na krivce ne uvažavajući čak ni presumciju nevinosti, te djelila sadržaj koji je uvredljiv, sadrži elemente “fake news” , sadrži osobne uvrede, elemente javnog sramoćenja fizičkih osoba , uvredljive izraze i te omalovažavanje i privatne fotografije!

U takvim okolnostima i uz kampanju na društvenim mrežama, anonimnim Fb stranicama , kroz neprilične komentare niza lažnih profila, te putem privatnih Fb stranica iza kojih stoji novinar javnog lokalnog medija, je online peticija provođena. Unatoč ovakvoj kampnji i postupcima kao i opetovanim pozivima na potpisivanje takve peticije i načina djelovanja koji očito podržava čelnica kutinskog SDP-a, prikupljeno je DO OVOG TRENUTKA TEK 310 online potpisa, od čega gotovo 50% anonimnih!

Smatramo da se za razliku od HSS-ovog načina javnog djelovanja, djelovanje lokalnog SDP-a, pretvorilo u svojervsni privatni online progon, pritiske raznih vrsta, javni linč i širenje mržnje putem društvenih mreža i to nikako nije transparentan način djelovanja javnih osoba iz političkog života, niti primjereno javnom djelovanju jedne ozbiljne političke stranke!

Također smatramo kako je kroz njene medijske istupe vidljivo da predsjednica kutinskog SDP-a, razvidno ne zastupa isključivo stranku kojoj pripada, već prvenstveno osobne stavove, te vrši osobni medijski pritisak na jedan krajnje neprimjeren način, gdje su vidljivi i elementi privatnih uvreda, javnog sramoćenja i prozivanja bez argumenata.

Podržavamo način na koji peticiju prikuplja kutinski HSS, te ovakav način političkog djelovanja, te želimo gospodinu Vagneru i njegovoj stranci uspjeha u daljem radu kao i svima koji svoje stavove iznose na primjeren , uljuđen i korektan način, a ne onakav kako to čini već duže vrijeme dio kutinskog SDP-a okupljen na društvenim rmežama oko čelnice kutinskog SDP-a, nipošto tu ne mislimo na sve članove te stranke i simpatizere!

Gospodin Vagner je k tome mail poslao sa službenog maila, a ne raznih fake mail adresa, s kakvih nam već godinama dolaze uvredljive poruke, prijetnje i napadi iz već dobro poznatog političkog “kornera”.

Postupci i način rada HSS-ovog vijećnika pokazuju i trebali bi biti primjer čelnici kutinskog SDP-a, kako se treba uvažavati i različito mišljenje , politički i ideološki stavovi, bez javnog prozivanja, vrijeđanja i linča!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s