FELJTON: “EUROPA OTVORENIH GRANICA I JEDNAKIH MOGUĆNOSTI” NIKAD OSTVARENI SAN…..

San o svijetu, ili barem Europi otvorenih granica i jednakih mogućnosti, rasplinuo se u globalističkom svijetu koji puca po šavovima baš kao svojevremeno san ideologa komunizma o društvu potpuno jednakih… I dok se tijekom predthodnih desetljeća hladnoratovskih, blokovskih podjela u većoj mjeri putovalo amo-tamo uz granične kontrole i putovnice, koje kao i danas nisu sve vrijedile isto, danas imamo drugačiju sliku??? Kazao bi priprost čovjek, “malo morgen”.

Ne, imamo žice na granicama, ograde, vojsku, patrole, konjanike, džipove, oklopna vozila, zbog najezde imigranata prepunih skupih pametnih telefona i neoznačenih bankovnih kartica. S druge strane imamo neusaglašene mjere i ograničenja zbog “pandemije” virusa koja traje već drugu godinu… Te mjere nisu svugdje iste, i neprekidno se mijenjaju izluđujući narode i pretvarajući nas sve u žrtve masovne psihoze i ludila.

Gluposti o klasnim razlikama i slične floskule koje smo slušali tijekom istočnog i zapadnog bloka, danas su dosegle razinu groteske, pa tako u zemljama koje su se ponosile srednjom klasom, nemamo ni srednje klase, ni one radničke, već jaz između enormno bogatih i onih na rubu siromaštva, ili u dubokom siromaštvu!

Zemlje koje su držale do svojih nacionalnih interesa i suverenizma poput Njemačke, Britanije, Francuske , danas su preplavnjene strancima od kojih s emnogi ne žele uklopiti u sivjet u koji su pristigli, gdje rastu kriminal, nasilje i nesigurnost, dok zemlje kojima smo se smijali zbog siromaštva ” sonu stranu željezne zavijese” i sovjetskog drila, dana sžive mirnije, BDP im raste i to baš ondje gdje su na snazi suverenističke vlade i jak otpor globalističkoj imigrantskoj i drugim politikama!?? Nevjerojatno , zar ne?

Sigurnije ćete se dana sosjećati u Mađarskoj, Poljskoj, ili Češkoj, nego u Francuskoj, Njemačkoj… no to je tako! Vratimo se na “Europu otvorenih granica”… Danas imamo europu , koja se dijeli prvenstveno na neoliberalnu i suverenističku. U ovu prvu preko šumaraka, šuma, močvara i potoka ulazi na stotine tisuća imigranta sumnjivih i nejasnih identiteta s područja Bliskog istoka, ali i sjeverne i srednje Afrike, no vi kao građanin EU morate imati uredne papire, razne potvrde, ponegdje i dokaze o cjepljenju, testiranju i slično????

Ista ta liberalna europa kontinuirano vrši politički i medijski pritisak na države koje su odlučile da se u njihove zemlje ne može protuzakonito ulaziti kako se to želi, pa onda podizati stopu kriminala, silovanja i ubojstava, opterećivati socijalni sustav pa su postavili na granice prepreke, žice, mreže, vojsku, policiju i opremu????

Nestanak srednje klase u tranzicijskim zemljama poput Hrvatske i onih okolnih koje još uvijek nisu savladale ni tranziciju iz drugog svejtskog rata u sadašnjost, onemogućio je da se otputuje na more, uživa u odmoru, ode negdje u svijet… što zbog gomile novih prepreka, a što bogami i zbog činjenice da se od prihoda jedva preživljava! Dakle to je ta otvorena Europa bez granica koja ima jednake mogućnosti za sve????

Nema čak ni jednake sastojke istih proizvoda u svim zemljama..onima koje drmaju EU prodaje se kvalitetnija roba, a nama i sličnima smeće. Sama EU se raspada na svim mogućim razinama… politički sukobi, nejedinstvo nametnje neprirodnih ideologija i sustava vrijednosti koji nekima jednostavno nije prirodan , licemjerna politika uzimanja onoga što je vrijedno, pa onda vraćanje dijela uplaćenog…da ne kažemo otetog… korupcija… neuvažavanje različitosti, te uporno nastojanje suzbijanja suverenizma, koji su neke zemlje poput Hrvatske teško i krvlju stekle!

Dakle to bi ukratko i ugrubo bila slika današnjice i “slobodnog društva”, “doma naroda”, “pravde i pravednosti”…a posebno otvorenih granica???? Otvorene su jedino za političare, svjetske zvijezde, vojne konvoje , elitu i razne bjelosvjetske hohštaplere…

Za običnog čovjeka jedva je slobodan put od Međimurja do , primjerice Dalmacije, ukoliko ima novca za benzin i cestarine, namete i automobil da uopće i do tamo dođe…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s