OSVRT: EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI…….

Europski tjedan mobilnosti koji se obilježava diljem Europe, obilježen je i u Kutini. Program je bio manje-više uobičajen, oslikavanje Trga dr. Franje Tuđmana od strane vrtićanaca u pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina, te odgajateljica.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nazočio je događaju u pratnji svoje zamjenice Ivane Grdić, inače direktorice TZG Kutina.

Tema EU tjedna mobilnosti, odnosno krilatica kaže “Održiva mobilnost za zdraviji život”??? Kako stvari stoje uskoro će mobilna biti većina građana, jer neće imati novca za gorivo , ni za normalan život .

Tradicionalno , kutinsko obilježavanje ovog dana, okupilo je gradsku elitu, udruge koje žive od proračunskog novca, te izabrane za fotografiranje i stajanje pred kamerama…. Turistički vodič koji je svojedobno prozvao Grad Kutinu za “uništenje svega povijesnog” je vodio rutu i ukazivao na gradske znamenitosti… od kojih imamo nekoliko zgrada zaostalih od vremena Austro-Ugarske , te nekoliko privatnih trijemova, te jedinu pravu vrijednosti , baroknu crkvu BDM Snježne..

Promovirala se krilatica osmišljena praktički u prošlom stoljeću, “U zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja”.. na obrnocima te gore sve je više praznih kuća, zapuštenih polja i porušenih šuma….

Tjedan mobilnosti traje do 22. rujna, a vjerujemo kako i mimo protokolarnih događaja pred kamerama i fotoaparatima mnogi mobilnost svakodnevno prakticiraju iz prijeke potrebe i nužde… bez potrebe za sudjelovanjem u događajima koji su jednoj malenoj gradskoj eliti i pojedincima sami sebi svrha!…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s