KUTINA/MANJINE: U MEĐURIĆU (MEĐURAČ) REDOVNA SKUPŠTINA MATICE SLOVAČKE I KULTURNA VEČER SLOVAKA….

U Međuriću, istočnom kutinskom prigradskom naselju održana je redovna skupština Matice slovačke, te osma poredu Kulturna večer Slovaka.

U ovom naselju bogate tradicije koju nastanjuje najznačaniji broj slovačke nacionalne manjine na prostoru Grada Kutine, odvija se cijeli niz društvenih događanja. Kulturna večer Slovaka prije svega je poslužila da se javnosti predstavi rad Matice Slovačke, upoznaju nazočni s aktivnostima, planovima i radom na ovom prostoru.

Slovaci i Česi na području Međurića žive u slozi i zajedničkim aktivnostima na očuvanju identiteta, jezika, te tradicionalnih običaja zemalja svojih predaka uz značajnu potporu Grada Kutine , ali i svih mještana. Večeri Češke kuluture uvijek su okupljališta i slovaka i većinskog stanovništa uz vidljivi dodir međusobnog uvažavanja i zajedničkog rada.

U ovoj prigodi nazone je pozdravio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, poželjevši puno uspjeha u radu Matice slovačke, te uspješan rad predsjednika Matice Josipu Jozefčiku. Događaju u Međuriću nazočio je i predsjednik Saveza Slovaka u Hrvatskoj Mirko Vavra, te predsjednik Matice slovačke susjedne općine Lipovljani Josip Krajči.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s