KUTINA:NAKON SVOG ISTUPA, ČELNICA SDP-A DEMONSTRATIVNO NAPUSTILA SJEDNICU, OSTALI VIJEĆNICI SDP-A, NISU JU SLJEDILI I NASTAVILI SU S KONSTRUKTIVNIM RASPRAVAMA!

DANAS SMO IMALI PRIGODE NA DJELU VIDJETI KAKO UNUTAR SDP-A POSTOJE DVIJE STRUJE, JEDNA JE OSOBNO ČELNICA J.MOLNAR, KOJU DANAS SDP-OVI VIJEĆNICI NISU SLJEDILI NI U NJENIM POLITIČKIM ISTUPIMA I STAVOVIMA, A NI U DEMONSTRATIVNOM NAPUŠTANJU SJEDNICE, VEĆ SU NASTAVILI SUDJELOVATI NA KONSTRUKTIVAN I KOREKTAN NAČIN U JAVNOJ RASPRAVI NA SJEDNICI

Danas je u tijeku 4. sjednica G.V. Grada Kutine. Čelnica kutinskog SDP-a, J.Molnar ponovo je pokazala iznimno agresivan pripreljen nastup sa samo jednim ciljem pokušajem da se u Kutini ishode po svaku cijenu prijevremeni izbori.. Tražila je u svom govoru ostavku gradonačelnika, spominjala mito, korupciju, vrlo glasno i agresivno optuživala gradske vlasti i imala zapravo jedan uobičajen politički govor identičan njenim FB istupima i medijskim objavama na društvenim mrežama. Gradonačelnik Z.Babić praktički je odbacio sve tvrdnje J.Molnar i vrlo oštro joj ukazao kako njene današnje izjave sadrže neistinite informacije koje su i utužive, te joj ukazao i na to kako smatra da upravo ona svojim političkim i javnim djelovanjem može uništiti vlastitu stranku , dakle SDP u Kutini.

Nakon toga D.Kljakić je dao riječ sljedećem vijećniku, nakon čega se pobunila gđa. Molnar te tražila repliku i pokušala prekinuti tijek sjednice odnosno dobiti riječ. Kljakić nije dopustio repliku, a onda je Jasminka Molnar demonstrativno napustila sjednicu. I sada dolazimo do onoga što tvrdimo čitavo vrijeme i zbog čega smo na udaru medijskih FB istupa lokalnog novinara bliskog J.Molnar i dijelu ljevice i nje same. Naime ostali vijećnici kutinskog SDP-a, ostali su na sjednici, NISU SLJEDILI SVOJU PREDSJEDNICU, niti napustili sjednicu, te su u istoj aktivno sudjelovali na korektan i primjeren način!

Vijećnik Bohatka je tako prigovorio na kršenje Pravilnika, po kojemu je po njemu trebalo dati mogućnost J.Molnar na repliku, te izrazio nadu kako novi predsjednik G.V.-a neće raditi greške kao njegov prethodnik. Naime u daljem tijeku sjednice prihvaćena je ostavka aktualnog predsjednika G.V.-a Davora Kljakića, te je izabran novi predsjednik Robert Krpes.

U raspravama su sudjelovali i drugi vijećnici SDP-a, korektno i politički daleko zrelije od načina i ponašanja čelnice te stranke, vijećnica Barbara Mihaljević postavila je nekoliko pitanja, a i vijećnik SDP-a Drago Šivak!

Sama činjenica da vijećnici SDP-a Kutina nisu slijedili postupke i ponašanje J.Molnar, niti napustili sjednicu, govori u prilog činjenici kako čelnica ove stranke nastupa često u javnosti u svoje ime, vrlo često iza njenih javnih istupa ne stoji većina članova koja želi konstruktivnu raspravu, a ne neprekidnu destrukciju, podjele i krtike što medijski i javno osobno prezentira J.Molnar.

Pohvaljujemo ovim putem rad vijećnica i vijećnika SDP-a Kutina, Barbare Mihaljević, Drage Šivaka i Bohatke kroz korektno i konstruktivno sudjelovanje na sjednici, čime su sigurno više doprijenili ugledu stranke, kojoj svojim javnim istupima i djelovanjem putem društvenih mreža vidljivo narušava ugled SDP-a u Kutini trenutna čelnica SDP-a.

Vezano uz izgradnju zgrade na trgu, vijećnica Barbara Mihaljević (SDP), je kazala kako će SDP za sada ostati suzdržan vezano uz izgradnju zgrade, no ukoliko se omogući da se unutar iste preseli Gradska knjižnica, SDP- bi tada podržao takav prijedlog. Radi se zapravo multifunkcionalnoj dvorani koja bi se trebala nalaziti u budućoj zgradi, međutim namjena bi bila društveni sadržaj, a ne knjižnica, a što zagovara SDP.
Međutim gardonačelnik Babić se u cijelosti složio s vijećnicom SDP-a Mihaljević, vezano uz neadekvatan prostor knjižnice , te kazao kako se taj problem mora riješiti, no to će biti mimo buduće zgrade na trgu, istaknuo je kako je sadašnji prostor zasta neadekvatan i kako se taj problem mora rješiti , te podržao u tome SDP-ovu vijećnicu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s