POLITIČKI OSVRT: FB OBJAVA ČELNICE KUTINSKOG SDP-A, UKAZUJE SAMO NA DVIJE MOGUĆNOSTI, EVO I KOJE…..

Elementarno nepoznavanje osnova funkcioniranja lokalne uprave i samouprave, odnosno u konkretnom slučaju funkcioniranja Gradskoga vijeća, opet je po tko zna koji puta pokazala čelnica kutinskoga SDP-a J.Molnar i opet putem društvenih mreža! U svojoj objavi nakon Gradskog vijeća koje je demonstrativno napustila i to bez vijećnika svoje stranke kaže sljedeće:

“Gradonačelnik i njegovo cenzuriranje. Poslovnik o radu Gradskog vijeća je za Vijeće zakon. Ne možete vi gradonačelniče reći da mi ne želite dati riječ ako na to imam pravo!!!”, objavila je na svojoj službenoj Fb stranici čelnica kutinskoga SDP-a, rečenicu je ljutitio kao što je i otišla sa sjednice podebljala s tri uskličnika, što u javnom diskursu putem društvenih mreža označava ljutnju i bijes.

Jasminka Molnar ovom objavom , potvrdila je dvije moguće stvari , jedna je da je fokusirana osobno na neprekridne napade isključivo na gradonačelnika Kutine, te čak ne shvaća što je napisala. Bez obzira što kazao gradonačelnik, pojedini, gradski vijećnik, ili suflirao, nabacivao, odnosno što god kazao, ili zahtjevao tijekom sjednice , odgovorna osoba za davanje, odnosno uskraćivanje riječi kako gradskom vijećniku, tako nazočnim službenim osobama, pročelnicima, gostima, ili nekoj trećoj osobi jest PREDSJEDNIK GRADSKOGA VIJEĆA!

Gradonačelnik na gradskom vijeću ma što god javno iskazivao, tražio, galamio, radio , bilo gdje u hrvatskoj, nije taj koji na sjednicama gradskih vijeća može nekom vijećniku, oduzeti pravo na repliku, raspravu, ili bilo što drugo, već predsjednik Gradskoga vijeća!

Dakle gospođa čelnica kutinskoga SDP-a, po tko zna koji puta pokazuje vidljivo, ili osobni animozitet prema gradonačelniku Kutine koji jednostavno ne može obuzdati, ili u drugom slučaju elementarno nepoznavanje funkcioniranja Gradskoga vijeća.

Riječ joj je oduzeo, odnosno onemogućio repliku u datom trenutku , tada još uvijek aktualni predsjednik Gradskoga vijeća Davor Kljakić, a ne gradonačelnik Zlatko Babić! Ponavljamo, ma što god suflirao neki gradonačelnik, kazao, komentirao, ili slično, on nije osoba koja je nekome na gradskom vijeću mogla oduzeti pravo rasprave, pravo na repliku, već je to mogao ZAKONSKI i prema Pravilniku, jedino predsjednik Gradskoga vijeća, što se u ovom slučaju i dogodilo, ne ulazeći u to je li to bilo opravdano, neporavdano, prema poslovniku, ili ne!

Ako je gospođi Molnar, nakon njenog izkaganja i iznošenja vidljivo paušalnih političkih optužbi, netko uskratio repliku to je bio da zaključimo predsjednik Gradskoga vijeća, a ne gradonačelnik!

I na koncu, a to ćemo potkrijepiti uskoro argumentima koji su nepobitni, čelnica kutinskoga SDP-a, napustila je nakon ovoga sjednicu , bez pratnje vijećnika svoje stranke, ŠTO NIJE PRAKSA NIGDJE I NIKADA. Nikakvi vijećnici nigdje na svijetu nisu mogli biti “u šoku” zbog oduzimanja prava na repliku kako tvrdi vijećnik SDP-a Bohatka, u svom komentaru na našu objavu, pa nakon toga nastaviti sudjelovati u sjednici , argumentirano sudjelujući u raspravama i konstruktivnim prijedlozima do konca sjednice ??? No o ovome ćemo u posebnom članku.

Iz objave i javnog ponašanja čelnice kutinskog SDP-a, vidi se tek ono što navodimo, osobni animozitet prema gradonačelniku Kutine, osobni stavovi, nekontrolirane javne reakcije, ili ponavljamo, aposlutno nepoznavanje elementarnih mehanizama funkcioniranja predstavničkog tijela lokalne samouprave.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s