KUTINA: POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU ZGRADU NA TRGU DR. FRANJE TUĐMANA!

Jutros je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini položen kamen temeljac za novu buduću stambeno poslovnu zgradu u sustavu POS (poticajna stanogradnja). Zgrada će imati ukupno 27 stambenih jeidnica od toga 12 stanova za hrvatske branitelje HRVI, te 15 stanova po POS modelu.

Na otvaranju radova nazočili su predstavnici Grada Kutine, na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem, zatim dožupan SMŽ Mihael Jurić, ispred resornog ministarstva tajnik Ministrastva graditeljstva Željko Uhlir, zamjenica Ministra branitelja predstavnici APN-a, te gradskih upravnih odjela.

Kamen temeljac položio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Prijepori i prirepme za gradnju ove zgrade traju još od 2014-te godine, kada je projekt predstavljen od tadašnjeg SDP-ova gradonačelnika, no nije krenuo u realizaciju. Promjenom gradskih vlasti, izmjenjen je projekt i financijska koncepcija, te je u projekt ušao POS, kao realna mogućnost. Danas , nakon više od 8 godina, počinje izgradnja zgrade.

Izgradnjom zgrade Kutina će u konačnici rješiti preostali problem stambenog pitanja branitelja, no i dobiti zgradu koja će uz stambeni imati i poslovni prostor, odnosno javni za održavanje mnogih društvenih sadržaja. Radovima su prethodili oni na izgradnji pristupnih cesta i parkirališta, a vezano uz cijeli projekt, svakako je i pokretanje gradnje mosta preko Kutinice koji bi trebao zaokružiti uz već izgrađene šetnice i biciklističke staze cijeli koncept.

Treba kazati kako će izgradnja buduće zgrade svakako doprijeniti i stavljanju u funkciju Trga koji će ovime dobiti i novu vizuru , odnosno sadržaje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s