KUTINA/OSVRT: KUTINA KAO GRAD DANAS PREMA SVIM POKAZATELJIMA STOJI BOLJE NO RANIJIH GODINA, EVO I ZAŠTO….

Razni pokušaji destrukcije društvene i političke situacije u Kutini sve više ostaju bez razumjevanja šire janvosti u Kutini. Nije to ni čudo, jer u odnosu na mandatno razdoblje 2013-2017, ali i ono ranije u Kutini se stvari kreću naprijed. Kao da realni pozitivni pokazatelji ne samo da ne vesele, već do ludila i bijesa dovode dio agresivne kutinske oporbe , koja se danas svela na predvodnicu lokalnog SDP-a, te nekoliko njenih istomišljenika okuplajenih na društvenim mrežama u sijanju kritika, ponižavanja i podmetanja ..

Uzeli smo kao prvu referencu infrastrukturne radove mimo projekta “Aglomeracija Kutina”, te došli do egzaktnih podataka kako je tijekom razdoblja od 2017. godine do danas na širem području Kutine obnovljeno, asfaltirano i izgrađeno gotovo 80% više prometnica i lokalnih puteva no u prethodnom razdoblju. Održavanje, te obnova društvenih domova i drugih javnih objekata u prigradskih naselja na višoj razini je no prethodnih 20-tak i više godina, a popunjenost poduzetničkih zona, kao i širenje proizvodnih kapaciteta postojećih privatnih tvrtki bilježi rast!

Obrazovanje je posebna priča, naime nemjerljivo je bolja situacija danas no u razdoblju SDP-ova mandata , od subvencija prijevoza, obroka, smještaja u vrtićima, kupovine školskog pribora, ali i ulganja u škoslke objekte.

U sportu bilježimo od 2017-te do danas značajne ulaganja od onih u Športski centar u Kutini, do poboljšanja uvjeta bavljenja sportom, rekonstruirana je čak i kuglana u Kutini, te je unatoč kritikama oporbe, danas kuglanje postalo kudikamo popularniji sport no ranije, praktički je izgrađena nova atletska staza , a ktuinski atletičari danas bilježe sjajne rezultate na državnih i lokalnim natjecanjima. RK Moslavina je danas ponovo u prestižnoj Premijer ligi i oduševljava svojim igrama publiku, a ponovo je pokrenut i ženski rukomet u Kutini.

Projekt koji su lijevi privatni mediji bliski SDP-u, uzeli “na zub”, te prikazali kao “spalionicu”, te koriste takav javni diskurs za stvarenj jeftinih političkih poena , pokazao je povećan interes značajnijih kompanija za Kutinu, kao mjesto investicija, ali i kao početak konkretne promocije strateških prednosti Kutine u odnosu na druge gradove i mjesta u Hrvatskoj.

Kada bismo otišli u detalje pobrojavanja konkretnih realiziarnih projekata u Kutini zadnje 4 godine, naišli bismo na vrlo zanimljive činjenice, od većeg broja uređenih društvenih domova, veće kilmetraže rekonstruiranih prometnica, izgradnej rekreativnih i društvenih sadržaja, te povećanje udjela iskorištenog EU novca kroz razne porjekte no ranijih godina.

U Kutinu je vraćen i općinski sud, turistička infrastruktura je značajno povećana, društveni đivot značajno obogaćen kvalitetnim sadržajima, a bilježe se i investicije na području Kutine, koje nisu u izravnoj ingerenciji grada, poput plana i aktivnosti na izgradnji akumulacije “Polojac” , kutinske buduće obilaznice, konačno je saniran most na Kutinici u centru grada, aktivno se lobira na ubrzanju planova za rekonstrukciju pruge Dugo Selo -Kutina , a svjedoci smo i privatnim investicijama poput širenja proizovdnje lokalnih tvrtki, izgradnje prve privatne stambeno-poslovne zgrade u Kutini nakon više godna i slično…..

Praktički je nevjerojatno kako se pojedini oporbeni politički krugovi u gradu služe isključivo medijskom destrukcijom i kritikama , bez ikakvih konkretnih prijedloga , ili projekata, jeftino politikanstvo je zamjenilo bilo kakvu pozitivnu političku agendu i zadnji lokalni izbori su pokazali kako su to građani Kutine kaznili…

Kutina je danas unatoč negativnim trendovima vezanim uz globalnu “pandedmjssku” krizu, ali i prijetnju onom gospodarskom i energetskom ostala ne na prethodnoj razini, već čak bilježi značajne pozitivne iskorake…

Nedostataka svakako ima, teško je zapravo i očekivati da će se u nekom vremenskom razdoblju “sve kockice posložiti” baš onako kako bismo svi voljeli, no ukupno stanje Kutine kao složene društvene, političke i gospodarske cjeline bolje je no ranije i to bilježe relevantne brojke…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s