KULINARSKI KUTAK: JESEN JE, PRAVO VRIJEME ZA RIŽOTO S GLJIVAMA (KOJE STE SAMI UBRALI)

Jesensko je vrijeme, vrijeme branja šumskih i drugih plodova, a ovdje posebno mislimo na šumsko meso, odnosno gljive. zašto ih raditi uvijek na isti, dosadan način, pirjati s lukom, ili pohati, evo jednog našeg jednostavnog, no vrlo primamljivog recepta za rižoto sa šumskim gljivama.

sastojci potrebni za pripremu-;

150 g riže, kuhane adente
250 grama šumskih gljiva, bukovače, vrganji, pečurke, lisičarke, ili pečurke
50 grama sitno sjeckane pancete, ili domaćeg, dimljenog špeka
3 režnja sjeckanog češnjaka
papar, sol, vegeta, peršinov list, par kapi limunovog soka
malo vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
Rižu skuhati adente, da se svako zrno odvaja, te iscjediti i ostaviti u posudi. Na zagrijanom ulju propržiti dvije minute narezani češnjak, te sitno isjeckanu pancetu, ili špek, dodati svježi usitnjeni peršinov list, na to dodati grubo rezane gljive koje imate, može kombinacija gore nevedenih vrsta, a može i ono što vam je na raspolaganju, uz navedne gljive, u ovaj recept se uklapaju čak i svježe sunčanice. Gljive posoliti popapriti, dodati nekoliko kapi limunovog soka, te dinstati 10 do 15 minuta, nakon toga dodati pola dcl vrhnja za kuhanje, te dinstati još 5 minuta. -Na kraju u smjesu, dodati skuhanu rižu, lagano izmješati, te ostaviti na laganoj vatri još pet minuta…Nakon toga, nevjerojatno ukusan, aromatičan i maštovit, jesenski rižoto s gljivama, spreman je za serviranje, uz jelo preporučujemo i neku salatu, zelenu, ili po volji…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s