KUTINA/SMŽ: UKOLIKO PROĐE PRIJEDLOG ŽUPANA CELJAKA O SPAJANJU DOMOVA ZDRAVLJA, MOŽDA BI TREBALO POLITIČKIM KONCENZUSOM PODRŽATI INICIJATIVU GRADONAČELNIKA KUTINE DA SJEDIŠTE BUDE U NAŠEM GRADU!?

Razvezla se priča i reakcije na inicijativu , odnosno političku najavu o spajanju domova zdravlja u Kutini , Sisku i Petrinji u jedinstveni Dom zdravlja SMŽ.

Međutim, što se tiče Celjakove inicijative, slažemo se, nismo za takvu odluku, barem ne onu da se sve objedini i naravno, smjesti u Sisak. Činjenica da za ovu odluku teško da se može prozivati i kutinsku gradsku vlast i aktualnog gradonačelnika Zlatka Babića, jer to sigurno nije njegova politika, a dokazao je to i u praksi, vrativši Općinski sud u Kutinu, odnosno spriječivši političkim lobiranjem da Kutina ostane i bez područnog ureda Zavoda za zapošljavanje.

Sama tema zapravo ukazuje na drugu razinu centralizirane države, a to je ona županijska. Prijedlog Zlatka Babića na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća o tome da u slučaju spajanja domova zdravlja u jedinstveni županijski, sjedište te ustanove bude u Kutini! Zašto ne!?

Naime Babićev prijedlog uopće nema zakonske prepreke. Štoviše taj prijedlog ide u cilju decentralizacije županijskim ustanova i nije nimalo loš. Dapače, da je u čelnice kutinskog SDP-a političke mudrosti i dalekovidnosti, podržala bi upravo prijedlog koji je došao od strane gradonačelnika Kutine.

Što bi , budimo realni učinila neka druga vlast, ili neki drugi gradonačelnik, kada bi iz županije , dakle s višeg ranga vlasti došlo rješenje i ideja poput one iz Siska, vezano uz objedinjavanje domova zdravlja??? Vjerojatno ništa osim protokolarnih medijskih nota nezadovoljstva.

S Odlukom iz županije ne slažemo se ni mi, ni većina građana, prvenstveno zbog ranijih iskustava, bez obzira tko bio u županiaji na vlasti, Kutina je gubila i građani Kutine su uvijek izvukli deblji kraj i u vrijeme vladavine SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel i HDZ-ova župana Ive Žinića…

Osim uključivanja u javnu raspravu putem web-a, na što potiče kutinska SDP-ova čelnica, svakako je dobra inicijativa Zlatka Babića ako se takva odluka u Županiji već donese onda neka sjedište županijskog doma zdravlja bude u Kutini?? Uostalom zašto ne? Nema ni jednog vidljivog razloga protiv takvog rješenja ! Kutina je prometno povezana i nalazi se u najrazvijenijem, ali i najnaseljenijem dijelu županije, Moslavini… Ako građani godinama moraju kako Kutine , tako primjerice i drugih gradova diljem županije obavljati određene pravne poslove u Sisku, ne vidimo zbog čega neke ne bi mogli i u Kutini, Petrinji, Glini, ili primjerice Hrvatskoj Kostajnici?

Upravo je tema vezana uz Dom zdravlja test može li kutinska oproba, da budemo jasni , dobro nam znan onaj destruktivni, privatno, političko medijski dio nje otjelovljen u tek jednoj osobi politički aktivnoj, njenom novinaru simpatizeru i nekoliko sljedbenika, shvatiti da je ovo tema u kojoj bi se umjesto jalovog pokušaja prikupljanja političkih poena moglo i trebalo postići jedinstveni stav i podržati ukoliko prijedlog Županije prođe, barem prijedlog kutinskoga gradonačelnika i aktualne vlasti koji je svakako bolje rješenje za Kutinu od onoga što je predložio župan Celjak?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s