HRVATSKA: NOVI CRO DEMOSKOP, HDZ UVJERLJIV S 27% PODRŠKE, SDP PO PRVI PUTA PAO NA TREĆE MJESTO, PRESTIGAO GA “MOŽEMO”

Najnovije istraživanje Cro demoskopa donosi i povijesni rezultat glede potpore političkim strankama, naime po prvi puta SDP je treća stranka u Hrvatskoj. HDZ i dalje uvjerljivo vodi po postotku odabira birača s nešto manje od 28%, a na drugom mjestu je lijeva politička platforma Možemo, dok je SDP rastrazan unutarstranačkim sukobima pao na treće mjesto.

Možemo je prestigao SDP, te se trenutno načazi na drugom mjestu sa 17.1 posto potpore ispitanih građana, dok je SDP završio sa 16,1 % na trećem mjestu. Vjeruje se kako je razlog ovom poraznom rezultatu SDP-a upravo sukob u stranci. Možemo pak u Zagrebu bilježi sve više problema pa se već u šali naziva na društvenim mrežama (NE)MOŽEMO…

Ukoliko se u Zagrebu nastave afere i problemi lako je moguće da bi ova mahom ljevičarska politička platforma izrasla zapravo na nezadovoljstvu birača ljevice SDP-om, te politikom pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, mogla Zagreb imati kao svoj prvi i zadnji uspjeh, a ne lansirnu rampu za širenje Hrvatskom…

MOST se suvereno zadržao na 4. mjestu , s kojega je još u rujnu potisnuo Domovinski pokret, kojemu se potpora prepolovila. MOST sada ima podršku prema Cro Demoskopu od 6,7 % što je ipak pad u odnosu na rujan kada mu je potpora bila 7,7%, a DP-u je potpora pala na 3,7 % u odnosu na rujanskih 3,8 %.

Iznad 1% podrške imaju HSS, 1,22%, zatim Centar, Fokus i Živi zid s po 1,2% podrške, IDS i HNS imaju 1,1 % podrške.

Ispod 1% podrške danas se nalazi HSLS u nestajanju s jedva 0.5% podrške birača, kao i stranka pokojnog Milana Bandića BM 365.

Istraživanje međutim pokazuje i velik rats neodlučnih birača, Cro demoskop ocjenjuje da rats generiraju sukobi u SDP-u, tako smatraju , kako je zapravo među neodlučnima povećani broj birača ljevice, odnosno lijevog centra.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s