KUTINA: NAKON NATJEČAJA , DANIJEL HUSNJAK PREDLOŽEN ZA BUDUĆEG DIREKTORA EKO MOSLAVINE OD STRANE GRADONAČELNIKA

Vezano uz kalkulacije, napise, te uobičajene dnevne kutinske kuloarske priče, o tome tko bi trebao biti novi direktor Eko Moslavine, podaci o kandidatima koji su se javili na natječaj stoje čitavo vrijeme na službemo gradskom portalu Kutina.hr. Na natječaj za radno mjesto direktora Eko Moslavine javilo se ukupno 7 kandidata , to su; Robert Frdelja, Ivan Matković, Sanela Orjević, Adrijana Cvrtila, Danijel Husnjak, Branko Podhraški i Martin Slegovac.

Podaci i dokumentacija nalaze se raspoloživi za javni uvid na službenom web portalu Grada Kutine, kutina.hr u PDF formatu, na sljedećem linku: https://www.kutina.hr/Sluzbeni-dio/ArticleId/37782/oamid/1501 , poveznica na točku 7. dnevnog reda 5. sjednice Gradskoga vijeća zakazane za 21. listopada.

Uzimajući u obzir tražene kvalifikacije i stručnu spremu traženih kandidata, stoji u priloženom dokumentu, gradonačelnik Kutine, Zatko Babić predlaže za izbor kandidata Danijela Husnjaka. Husnjak je inače dugogodišnji zaposlenik javne uprave, a obnašao je i dužnost pročelnika Uo za urbanizam i graditeljstvo tijekom mandata gradonačelnika Davora Žmegača.

Ono što je zanimljivo, Husnjak nije stranačka osoba, te se ukoliko ovaj prijedlog prihvati Gradsko vijeće, odnosno Skupština društva, ponovo pokazalo kako razne Fb spekulacije dijela oporbe i njima bliskih neformalnih medija nisu točne. Naime u javnosti iz smjera kutinske oporbe stizale su tvrdnje kako će na mjesto direktora Eko Moslavine biti postavljen Ivan Matković, preko HDZ-ove linije. Prijedlog gradonačelnika da to bude Danijel Husnjak, svakako je iznenađujuć, no ima i još jednu stranu.

Naime ukoliko Husnjak dođe na čelo Eko Moslavine, tada nema ni dodatnog troška za Grad, jer se radi o stručnoj osobi koja ionako dugi niz godina radi unutar sustava i isti poznaje, dakle moglo bi se kazati kako će jednostavno doći do moglo bi se kazati preraspodjele unutar sustava.

U javnoj objavljenoj dokumentaciji stoji još i kako je stručno Povjerenstvo utvrdilo kako ne postoje zakonske i druge prepreke za imenovanje predloženog kandidata.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s