KUTINA: ODRŽANA VELIKA POKAZNA VJEŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA KUTINA 2021

U Kutini je danas održana velika pokazna vježba zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice i JVP Kutina, uz nazočnost gotovo svih DVD-a s područja Grada Kutine, pripadnika CZ, te gostujućeg DVD iz Grada Splita.

Vježba je ujendo privukla i veliki broj posjetitelja i gledatelja. Poprište vježbe bio je Trg dr. Farnje Tuđmana, prostor oko O.Š. Vladimir Vidrić, te potok Kuitnica. Vatrogasci su pokazali svoju spremnost u nizu situacija raznig ugroza, od požara kemikalija, vozila, do sašavanja unesrećnih.

Ciljevi vježbe bili su prikaz aktiviranja i podizanja operativnih snaga, aktivacija postrojbe Civilne zaštite kao logističke potpore, Evakuacija škole, tehnička intervencija kod akcidenta s opasnom tvari, gašanje požara podruma i spašavanje. U vježbi su osim VP Kutina, sudjelovali i PP Kutia, CZ Kutina, kao voditeljtsvo vježbe i zapovjedni stožer.

Vježbom se uz sve navedeno trebalo dobiti uvid u brzinu, raspoloživost i reakciju operativnih snaga kojima raspolaže Grad Kutina u slučajevima incidenata, požara i drugih događaja navedenih u vježbi. Vježbu je pratio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnici Upravnih odjela i predstavnici Osnovnih škola , te postrojbi uvedenih u vježbu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s