LJEPŠA STRANA JESENI….

Mada mnogi još tuguju za nepovratno izgubljenim ljetom, jesen nije samo tužna, sjetna, hladna, nekad i tmurna, već je vrlo zanimljivo godišnje doba. Ukoliko vrijeme dosputi, a jesen zna imati lijepih, sunčanih i ne prehladnih dana sve do zime, vrijeme je to za ugodne šetnje u prirodi, a plodovi jeseni su nadomak ruke.

Jesen je vrijeme berbe raznih gljiva i drugih plodova prirode, poput navedenih kestena, ali i kasnih jabuka, vrijeme pripreme zimnice, đemova, pekmeza. Jesen ima niz svojih prednosti i lijepih osobina. Boje u prirodi su u jesen jednostavno nenadmašne.

Osim sezone grijanja, sezona je ovo i spravljanja omiljenih jela koja jednostavno pašu baš uz hladnija godišnja doba, od sarme , pa do sličnih. Jesen je i u znaku bundeva, sve češće namirnice koja se vraća na naše stolove, a k tome i vrijeme Svih Svetih, blagdana koji okuplja članove obitelji u pohodu do grobova najmilijih, vrijeme kada se mnogi sretnu i nakon više mjeseci.

Zapravo jesen ima mnogo prednosti, unatoč onoj “tamnoj strani” vezanoj uz bojazan od velikih računa za grijanje, prestanak vanjskih aktivnosti.

Upravo ovo zadnje zabluda je koje se pomalo odričemo, uz toplu odjeću jesen je također dobro vrijeme za fešte u prirodi, uz vatricu, roštilj, koji je tijekom hladnijih mjeseci čak i ukusniji no ljeti, kuhanoga vina…. Kako provodite jesenje dane? Ima li među vama onih koji vole jesen, ili im je čak najomiljenije godišnje doba…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s