KUTINA: NAPREDUJE IZGRADNJA PRVOG NOVOG VRTIĆA U KUTINI NAKON VIŠE OD POLA STOLJEĆA

Paralelno sa POS zgradom na Trgu dr. Franje Tuđmana, gradi se u Kutini i novi dječji vrtić u Nazorovoj ulici, u samoj blizini O.Š. Zvonimir Frank. U vrtiću kada bude izgrađen osigurati će se mjesto za tri jasličke skupine, te prateće protorije i sadržaji, spremište rekvizita, dječje igralište prostorije za obrazovne djelatnike , po svim standardima EU. Projekt je ukupne vrijednosti 22,5 milijuna kuna, a dio novca osigurava Grad Kutine , te je namaknut od prodaje dijela udjela u nekadašnjem radničkom odmaralištu na Malom Lošinju.

Uz navedene sadržaje budući vrtić imati će i prostorije za ravnatelja, odgojitelje, defektološki kabinet, prostor za zdravstvenu voditeljicu, garderobu, kuhinju za distrubuciju hrane. Ukupan kapacitet će biti 150 djece vrtićke dobi. Prva je ovo investicija u posve novi vrtić u više od pola stoljeća u Kutini.

Uz navedena sredstva od prodaje udjela u Malom Lošinju, sredstva EU i RH, gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić koji je i danas sa suradnicima obišao radove na novom objektu, nada se i povlačenju dijela sredstava iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s