KUTINA: ODRŽANA PREZENTACIJA STANOVA U SUSTAVU POS ( ZGRADA NA TRGU)

U Poduzetničkom inkubatoru Kutina, danas je održana prezentacija POS stanova u budućoj zgradi na Trgu dr. Farnje Tuđmana koja je trenutno u izgradnji.

Sustav poticajne stanogradnje ima za cilj omogućiti rješavanje stambenog pitanja po uvijetima koji su povoljniji od onih tržišnih kroz niz olakšica za same kupce takvih stanova. S druge strane sustav bi trebao poticati i stanogradnju. U Kutini je ovo treći objekt u sustavu POS-a, odnosno drugi projekt POS-a u našem gradu.

Osnovni uvjeti su naravno kreditna sposobnost, maksimalni rok otpalte stana je 30+1 godina, a kredit se vraća u dva dijela, prvo banci, a onda i APN-u.

Sustav POS-a također određuje i kvadruturu prema broju osoba, tako primjerice osoba koja kao samac aplicira za kupovinu stana , na raspolaganju će imati za kupovinu stambenu jedinicu do 44 m2, dvije osobe do 49m2, dok bi obitelj s tri člana imala pravo kupovine stana u POS sustavu do 67m2, četveročlana obitelj od 76m2…

Prema podacima iz JAVNOG POZIVA za kupnju stanova u budućnoj zgradi na kutinskom trgu, predviđena cijena kvadrata stana iznositi će oko 1350 eura.

Predviđenu cijenu moguće je i smanjiti, no kako stoji i povećati za maksimlano 7 % od procjenjenog iznosa. Mada pravo kupovine imaju državljani RH, prvenstvo se daje građanima Kutine, kroz ocjenu prava prvenstva , gdje između ostalih uvijeta stoji i “vrijeme prebivanja u Kutini”, broj članova obitelji, školska sprema, broj djece, sudjelovanje u Domovinskom ratu, stambeni status, invalidnost, i drugo. Kroz uvijete se stječu bodovi, koji bi prema teoriji trebalo na koncu skrojiti konačnu listu onih koji će moći kupiti stanove u budućoj zgradi.

Zgrada na trgu imati će prisjetimo se 15 stanova na raspolaganju po sustavu POS-a, dok će dodatnih 12 biti namjenjno braniteljima (HRVI).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s