KUTINA: BESPOVRATNE POTPORE PODUZETNIŠTVU IDU DALJE

U gradskoj vijećnici potpisani su jučer novi Sporazumi o dodjeli bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima za samozapošljavanje i zapošljavanje, ali i nabavku nove opreme, novih tehnologija i konkuretnost. Za program poticaja poduzetništvu prispjelo je 77 zahtjeva za dodjelu sredstava, a 11 ih nije ispunilo potrebne uvjete.

Vrijednost prijavljenih projekata iznosi nešto više od 2 milijuna kuna, a subvencije cca 618 tisuća kuna. 32 zahtjeva prispjela su vezano u samozapošljavanje, novo zapošljavanje i dodatno usavršavanje. Treba svakako naglasiti kako su osobe koje koriste i šalju zahtjeve za potpore uglavnom mladi ljudi, među prispjelim zahtjevima čak je 17 osoba mlađe od 29 godina, što raduje.

Maksimalni iznos potpre je 15 tisuća kuna, a za mlađe od 29 godina potpora se uvećava za 50%! Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić navodi i korisnike potpora . “Među potpisnicima su i Miroslav Lukač, vlasnik OPG Lukač, Matea Ciban koja otvara svoj novi obrt za uljepšavanje, Igor Jevremović pokrenuo je ZoMa design, obrt za izradu web stranica, Adriana Tomašković, vlasnica Donatea j.d.o.o. za obradu metala te Marijo Čiz, vlasnik tiskare Grafik Sistem. Potpisivanju su nazočili i Ljiljana Lampert, u ime Odbora za gospodarstvo Grada Kutine te pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić.”

Stoji an služeboj Fb stranici gardonačelnika Kutine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s