KUTINA: I OVE GODINE BOŽIĆNICE ZA UMIROVLJENIKE ; JAVNI POZIV UMIROVLJENICIMA I OSOBAMA KOJE PRIMAJU OSOBNU INVALIDNINU

Grad Kutina obajvio je javni poziv umirovljenicima i osobama s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu s područja Grada Kutine, kako bi se prijavili i ostvarili jednokratnu novčanu pomoć u 2012. godini, popularnu Božićnicu.

Pozivaju se umirovljenici Grada Kutine čija mirovina pripada kategoriji umirovljenika koji su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad u radnom odnosu i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji korisnici nisu u radnom odnosu, a čije mirovine  iznose do 2.000,00 kuna, kao i osobama s invaliditetom koje primaju osobnu invalidninu da mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu potporu za Božićne blagdane.

Pravo na jednokratnu novčanu potporu ostvaruju svi umirovljenici i  osobe s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu, a koji imaju prebivalište na području Grada Kutine.

Iznos jednokratne novčane potpore po umirovljeniku rangiran  je prema visini mirovine i to:

                                                  od   0.00  –  1.000,00 kuna – 400,00 kuna potpore

                                                  od 1.000  –  2.000,00 kuna – 300,00 kuna potpore

 KAKO OSTVARITI PRAVO NA JEDNOKRATNU NOVČANU POTPORU:

Da bi ostvarili pravo svi zainteresirani umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu jednokratne novčane potpore dostaviti će na mail adresu drustvene@kutina.hr  ili Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo, soba br. 3, svaki radni dan od 08,00 do 14,00 sati i to od 08. studenog do 15. prosinca 2021. godine, ako zahtjev NISU podnijeli u 2020.  godini.

  • -Presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu – na uvid,
  • -Presliku odreska od isplate mirovine ( ne stariji od tri mjeseca ) i
  • -Presliku tekućeg računa

One thought on “KUTINA: I OVE GODINE BOŽIĆNICE ZA UMIROVLJENIKE ; JAVNI POZIV UMIROVLJENICIMA I OSOBAMA KOJE PRIMAJU OSOBNU INVALIDNINU

  1. Ima osoba starijih i od 60 godina, te imaju radni staž ispod 15 godina. Ti ljudi nemaju nikakva prava, ni mirovine, ni jednokratne pomoći i slično. Na primjer: u NJemačkoj “od uvijek” bez obzira da li je stranac ili domaći,ako ima staž manji od 5 godima može podići svoj novac uplaćen u mirovinski fond. Na staž duži od 5 godina ostvaruje se pravo na mirovinu. Sada je taj rok produžen na 7 godina. Kod nas ako nemaš 15 godina staža nemaš pravo na mirovinu, niti na Božićnicu, Uskrsnicu itd. kao da ne postojiš.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s