SMŽ/POLICIJA: REZULTATI POLICIJSKIH AKTIVNOSTI TIJEKOM “MARTINJA”, NAJVESELIJI VOZAČ S KUTINSKOG PODRUČJA (3,34 promila), KAO I NAJBRŽI…

U TRAJANJU POLICIJSKE AKCIJE KONTROLE PROMETA OD 5. DO 15 STUDENOG, UKUPNO JE UTVRĐENO 891 PREKRŠAJA U PROMETU, “NAJVESELIJI” VOZAČ S ČAK 3,34 PROMILA ALKOHOLA U KRVI ZA VOLANOM, ZATEČEN NA PODRUČJU KUTINE, KAO I NAJBRŽI…

izvor: PU SMŽ

U razdoblju od 5. do 15. studenog, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, povodom proslave „Martinja“ provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, prvenstveno usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. 

U navedenom razdoblju, utvrđeno je ukupno 819 prometnih prekršaja, od kojih se 63 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 308 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 101 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 44 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 12 prekršaja upravljanje vozilima prije stjecanja prava, šest prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Tom prilikom je 10 osoba uhićeno te je proveden žurni postupak, a sedam osoba je smješteno u posebne prostorije policijskih postaja do otriježnjenja.

U ovoj akciji, najteži oblik kršenja prometnih propisa zabilježen je kod vozača osobnog vozila na području Siska i to zbog vožnje u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila ukinuta, za što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana.

Od alkoholiziranih vozača, s najvećom koncentracijom alkohola od 3,34 promila zatečen je vozač osobnog vozila na području Kutine, gdje je zabilježena i najveća brzina kretanja osobnog vozila od 194 km/h.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s