VREMEPLOV U DJETINJSTVO: GRIZZLY ADAMS

Serija koja se emitirala dok su današnje majke i očevi, bili klinci , a obilježila je lijepi dio sjećanja na djetinjstvo generacijama sigurno je ona o Grizzly Adamsu, simpatičnom pustinjaku koji živi sam u divljini , dok mu je medvjed kojega je othranio prijatelj, kao i sve životinje, te stari traper koji ga obilazi. Serija je nastala nakon uspješnog filma iz 1974. godine, “Život i vremena Grizzly Adamsa”, a emitirana je premijerno od 1977.godine. Serija je ranih 80-tih godina stekla izuzetnu popularnost i kod nas.

Okosnicu serije ‘Grizzy Adams’ čini priča o Jamesu Adamsu, muškarcu nepravedno optuženom za ubojstvo koji shvaća da je jedini način da sačuva život bijeg od razularene mase te se povlači u divljinu, gdje mu život spašava medvjed grizli koji mu postaje najbolji prijatelj.

Sama serija je kao što smo naveli temeljena na filmu iz 1974. godine, a koji je opet koristio književni predložak Charlesa E.Selliera iz 1972. Serija je nastala u produkciji NBC-a. Finale serije emitiran je 8. godina od premijernog početka prikazivanja, 21. veljače 1982. godine kao dvosatni film nazvan Hvatanje Grizzly Adamsa, na koncu sve završava happy endom, jer Adams uspiej dokazati svoju nevinost.

Glavni glumac koji je tumačio Adamsa , Dan Haggerty preminuo je 2016.godine. Priča iz serije Grizzly Adams, je priča o suživotu čovjeka i prirode, međusobnom uvažavanju i balansu. Izuzetno poučna, omiljena kako kod djece, tako i svih ostalih uzrasta Grizzly Admas bila je jedna od serija koja je čovjeku odašiljala pozitivne poruke, umirivala i izazivala smijeh, ali i suze.

Za ljubitelje životinja , prirode i nekog mirnijeg, jednostanvijeg , a punijeg života od onoga danas ova serija predstavljala je kultno mjesto naaženja duhovnog mira pred malim ekranima. Generacije su djece stekle prvo istinsko poštovanje i ljubav prema prirodi upravo gledajući Grizzly Adamsa…

Sjećate li se ove izuzetne serije?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s