SRAMOTNO, VELEPOSLANIK RH U SRBIJI, HIDAJET BIŠČEVIĆ DOMOVINSKI RAT NAZVAO “GRAĐANSKIM”!

Veleposlanik RH u Beogradu (Srbija) Hidajet Biščević izjavio je u međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce , odnosno okarakterizirao Domovinski rat u Hrvatskoj kao “građanski rat”. Ovo je izazvalo opravdano ogorčenje šire hrvatske javnosti, od braniteljske populacije do političke desnice i suverenista, ali i apolitičnih građana Hrvatske. Ovakva izjava trebala bi u uređenim zemljama koje štite nacionalni interes, suvrenost i povijesne činjenice o svojoj zemlji i narodu značiti momentalno povlačenje takvog diplomata s položaja!

Veleposlanik Bišćević je svojim izjava očito zaboravio čije interese je dužan zastupati i koju zemlju predstavlja, slažu se svi domoljubi u zemlji! Hitan opoziv Hidajeta Biščevića u ovakvim okolnostima trebao bi biti zemlji koja ga je postavila za veleposlanika prioritet, a ne da se to od Hrvatskih vlasti traži putem medija i podnesaka!

Nakon ovakvog janvog istupa veleposlanika Biščevića, opravadano se pitamo, tko to zastupa interese Hrvatske u trećim zemljama, odnosno kojim kompetencijama i čijom voljom su takvi postavljeni u razna veleposlanstva, no odgovor na to pitanje ionako svi dobro znamo!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s