HRVATSKA: JAVNOST UZBURKALA IZJAVA DR. ALEMKE MARKOTIĆ O “ISPITIVANJU CJEPIVA NA DJECI”?

IZJAVA KOJA DOISTA MOŽE ZVUČATI ZASTRAŠUJUĆE I BESĆUTNO KOJU JE IZGOVORILA ALEMKA MARKOTIĆ U PROGRAMU LAUDATO TV, OSTAVILA ŠOKIRANE I OGORČENE GRAĐANE, RADI LI SE O NEPAŽNJI, NESPRETNOJ IZJAVI, ILI KAKO TVRDI DIO MEDIJA NEČEMU “IZVUČENOM IZ KONTEKSTA”????? JEDNI MEDIJI TVRDE KAKO JE IZVUČENA IZ KONTEKSTA, DRUGI KAKO CIJELA IZJAVA NE MIJENJA NIŠTA….

“A na čijoj djeci ćemo ispitati cjepivo? Brojna cjepiva, rađena u zapadnim zemljama su ispitivana u siromašnim područjima Azije i Afrike. Na sirotinjskoj djeci dakle, a na nečijoj djeci se to mora ispitat da bi moje dijete bilo sigurno, ali opet na čijemu ćemo? Ovaj kovid svašta izvlači, ali neke stvari stavlja u red jer se sad ispituje i na europskoj i američkoj i na drugoj djeci, a ne samo na afričkoj i azijskoj, kazala je Markotić.” “Iz konteksta” kako tvrdi dio medija, izbačena je samo jedna rečenica, prenijet ćemo kasnije u članku čitavu izjavu dr. Markotić.

Izjavila je ovo Markotić u emisiji “Izdvojeno” Laudato TV prenosi većina hrvastkih medija, čak i oni lijevi poput “Jutarnjeg” i “Indexa”.

Jutarnji tako govori o “ekspresno izdvojenoj izjavi iz konteksta”, te piše sljedeće:

“Vrlo zanimljiva rasprava zapodjela se jučer navečer u dvosatnoj emisiji “Izdvojeno” katoličkog Laudato TV-a, u kojoj je gostovala šefica Infektivne klinike Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić, zajedno s teologom Robertom Šreterom i dekanom Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Đakovu Vladimirom Dugalićem.

Ekspresno je iz konteksta emisije netko na YouTubeu izdvojio vrlo kratki isječak u kojem dr. Markotić govori o (ne)sigurnosti cijepljenja djece i testiranju cjepiva na sirotinjskoj djeci Afrike i Azije.”

No upitno je koliko je što izvučeno iz konteksta, jer čitava izjava dr. Markotić vezana uz sporni dio zvuči ovako ;

“Cjepivo se mora ispitati na nečijoj djeci da bi moje dijete bilo sigurno. Jako je važno da shvatimo da nitko nikoga sad ne tjera, ali kažu da treba ispitati cjepiva. A na čijoj ćemo djeci ispitati cjepiva? Dakle, brojna cjepiva rađena u zapadnim zemljama ispitivana su u siromašnim područjima Azije i Afrike. Na sirotinjskoj djeci, na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje dijete bilo sigurno, kad primi. Na čijoj ćemo? Dakle, ovo je prvi put. Ovaj kovid je svašta izvlačio, neke stvari stavlja u red. Dakle, sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj djeci, a ne samo na afričkoj i azijskoj”, izjavila je na Laudato TV Alemka Markotić.

Zaključak donesite sami.,…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s