DRUŠTVO: “POŠTAR UVIJEK ZVONI DVAPUT”…..KOD NAS U NEKIM SLUČAJEVIMA UOPĆE NE ZVONI????

izvor; večernji list

“Evo što vam se dogodi kad učinite sve da vam poštar ne ostavi ceduljicu o prispijeću pošiljke iako ste cijeli dan doma upravo zato što očekujete da ćete baš taj dan dobiti paket s lijekovima koji ste naručili. Na web stranici za praćenje pošiljke pisalo je da će onda biti isporučena 3. siječnja. Poučen prijašnjim iskustvima s poštarom koji ostavlja ceduljice, a pri tome da ni ne pokuša uručiti pošiljku zvoneći na portafon, ovaj put sam  mislio da sam poduzeo, naivno kakav jesam, sve da ne nađem ceduljicu u pretincu. A te mjere su bile sljedeće: napisao sam i zalijepio na svom pretincu poruku poštaru: Doma sam, zvonite na portafon.”, piše između ostaloga u današnjem članku Večernjeg lista, koji ima za temu nezadovoljstvo građana poštanskim uslugama HP-a.

Međutim i sami smo se suočavali s nizom nevjerojatnih postupaka dijela poštanskih službenika, naravno većina su odgovorni i dargi, pristojni i susretljivi, no ima mnogo primjera poput ovih opisanih u članku Večernjaka, gdje poštar jednostavno ni ne pozvoni, već ostavi ceduljicu da dođete u poštu po pošiljku, što će vas satajati vremena i živaca, a ondje kao što znamo ne mogu više građani koji nemaju tzv “potvrdu”, kazali bismo žargonski “ausvajs”.

No postoji tu i niz drugih peripetija i nelogičnosti kojima pošta diže tlak građanima, recimo nekoliko građana posvjedočilo nam je u razgovoru, kako su morali platiti 12-estak kuna kada su tražili da im poštar ponovo donese pošiljku, koja je otišla na krivu , adresu i slično????

Najčešći problem s kojim se građani suočavaju ipak je poput opisanog u večernjakovom članku..iako su čitavo vrijeme bili u stanu, zatekli su ceduljicu da dođu po pošiljku u poštu, jer poštaru se očito nije išlo do vrata, a nije ni pozvonio na portafon!?? Ako znamo da se u slučaju pronalaska “ceduljice” isti dan nemože ni u pošti podići pošiljka, već sljedeći… onda su opravdane muke i nezadovoljstvo dijela građana suočenih s ovim problemom.

Ne generalizirajom poštarski posao nije lak, ali u svakom žitu ima i kukolja, a ni poštari nisu krivi zbog suludih zavrzlama koje ova državna kompanija priređuje građanima, kao krajnjim korisnicima….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s