KUTINA: ZAMJENICA GRADONAČELNIKA I SURADNICI OBIŠLI RADOVE NA NOVOM DJEČJEM VRTIĆU U KUTINI

Zamjenica gradonačelnika Kutine, Ivana Grdić u pratnji suradnika danas je obišla radove na izgradnji novog dječjeg vrtića . Tijek radova napreduje dobro, a u obilasku gradilišta pridružila se i Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

Vrtić će biti smješten u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića nadomak O.Š. Zvonimir Frnak, te Nazorove ulice. Osim same zgarde vrtića biti će izgrađeni i prateći sadržaji, dječje igralište pristupni put, zelene površine.

Sama objekt vrtića koji se ubrzano gradi, sadržavati će osim prostorija za smještaj i aktivnosti djece i dvoranu, spremište rekvizita, distribucijsku kuhinju, garderoobu, te prostorije za odgojno-obrazovne djelatnike , energetski blok, prostor za zdravstvenu voditeljicu i defektološki kabinet.

Kapacitet novog objekta biti će 152 djece jasličke i vrtićke dobi, a projekt je vrijedan 22,5 milijuna kuna. Projektna je dokumentacija sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 207.187 tisuća kuna, a projekt izgradnje pomaže financijski uz potporu Sredinjšnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kutina stremi budućnosti, a ne poput već odavno “pročitanog” lokalnog lijevog FB paramedija, koji se iz okrilja bivše Jugoslavije i dijeljenja sadržaja iz “pregalačkih pobjeda radničko socijalističkog samouprvaljanja” ne može otrgnuti, no možda će barem iz okrilja financiranja javnim , gradskim novcem, za posao koji ne radi.

U Kutini godinama postoji potreba za izgradnjom novog vrtića , gdje će i kroz povećanje kapaciteta , biti omogućeno mnogim zaposlenim roditeljima upis djece. Kao što je već poznato, gradskom socijalnom i demografskom politikom , roditelji već sada ne plaćaju smještaj u vrtiće, već trenutno još jedino obroke.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s