HRVATSKA: OD PRVOG TRAVNJA PLIN BI MOGAO POSKUPJETI ZA ČAK 133 POSTO, RAČUNI GRAĐANA MOGLI BI NARASTI DO 86% ???

Na žalost, trgovinski i politički sukobi velikih sila, te katastrofalna politika liberalne osovine EU za posljedicu imaju i rast cijena energenata, a tako i plina.

Najavljeno poskupljenje plina od 1. travnja ove godine, moglo bi ukoliko Vlada ne donese mjere ublažavanja mogućeg , gotovo nestvarnog udara na potrošače, prvenstveno građane , dovesti do katastrofe i sloma socijalne sigurnosti u zemlji.

Prema nekim procjenama plin bi prema najavljenim iznosima rasta cijena za kućanstva mogao poskupjeti od 60-tak do čak 86%!

Sljedeća energetska godina počinje 1. travnja rastom cijene megavatsata na 43,91 euro , što bi u našem slučaju značilo poskupljenje od čak 133%, iz čega posljedično dramatično raste i cijena plina za kućanstva ionako opterećena visokim porezima, skupoćom potrošačke košarice i dovodi građane niže platežne moći, a posebno umirovljenike i druge osjetljive skupine na sam rub egzistencije!

Mađarska je pokazala kako ne želi robovati središnjoj, pogubnoj EU politici Njemačke, te se u cilju zaštite nacionalnih interesa, a ne političkih ciljeva i EU agende odlučila za sklapanje dugoročnog Ugovora s Rusijom o dobavi plina po neuporedivo nižoj cijeni od one koju bi mogli imati od 1. travanja , a koja je posljedica geopolitičkih sukoba i nerazumne politike EU, koja stoji iza interesa velikih igrača i SAD-a po svaku cijenu….

Ne zaboravimo kako uz rast cijene plina stiže povezano i rast cijene struje. Bez intervencije Države s ovakvim projekcijama rasta cijena energenata Hrvatski bi se građani mogli, barem najveća većina naći u katastrofalnoj situaciji!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s