KUTINA: SKUP PODRŠKE BIVŠOJ DIREKTORICI EKO MOSLAVINE U ORGANIZACIJI UDRUGE “VERONIKA VERE”, ALI BEZ VIDLJIVE PODRŠKE KUTINČANA….

Kako je jedan dio lokalnih neslužbenih medija i najavljivao danas se pred ulazom u tvrtku Eko Moslavina u Kutini zbio događaj, koji je od dijela medija nazvan “edukativna radionica i skup podrške Adrijani Cvrtila”. Skup je organizirala Udruga Veronika Vere, a na istom se okupilo nekoliko članova te Udruge sa sjedištem u Zagrebu, a nazočili su mediji, kao i sama bivša direktorica Eko Moslavine A.Cvrtila.

Skupu se građani Kutine ne ulazeći u razloge tomu, praktički uopće nisu odazvali, a nije se moglo vidjeti ni političke aktiviste oporbenih , ili drugih političkih opcija u Kutini, ili civilnih Udruga. Udruga koja je organizirala ranije medijski najavljeni skup ima u nazivu i cilj, a to je, “pomoć i zaštita žrtvama pravosuđa”.

Bivša direktorica Cvrtila koja je kao što znamo prijavila navodne nepravilnosti i korupciju u toj tvrtki, te za te radnje optužila aktualnog gradonačelnika , bivšeg predsjednika G.V.-a, ujedno i bivšeg predsjednika kutinskog HSLS-a, kojemu pripada i sama gospođa Cvrtila, te dvoje vijećnika. Kako prenose mediji, a i lokalni moslavacki list , prenosi na mrežim stranicama gđa Cvrtila, kaže; “kako će krenuti u borbu s pravosuđem gdje se treba izboriti za prava, jer je taj put dug, mukotrpan i neizvjesnog ishoda, jer naše pravosuđe kontrolira vlast”.

Ovdje moramo s malom digresijom pitati i nas i čitatelje, kako se to “kreće u borbu s pravosuđem”, odnosno kako to pravosuđe kontrolira vlast, a ljudi koje je gđa. Cvrtila optužila nalaze se u istražnom pritvoru? No dobro, takva je konstrukcija rečenica koje je objavio moslavački list.

Cvrtila je stava kako je postupila moralno i po Zakonu, te prijavila kaznena djela, te smatra i s tim polazištem istupa ovih dana u medijima kako je upravo zbog toga što je učinila “dobila otkaz”.

U članku stoji stav gđe. Cvrtila kako se pita “zašto DORH i vlast dozvoljavaju da ju se šikanira i kažnjava na ovakav način”, te ponovo ističe kako je ona “dobila otkaz zbog prijave navodnih nezakonitosti.”

S druge strane novi direktor Eko Moslavine , Danijel Husnjak, tvrdi kako su stavovi bivše direktorice netočni i da namjerno obmanjuje institucije i javnost, što je priopćio u jučer medijski popraćenom priopćenju Eko Moslavine. Konkretno Husnjak kaže kako radno mjesto koje je ukinuo, a klasificirano kao “voditelj razvoja i zaštite okoliša”, Eko Moslavini nije potrebno, te dodaje kako je to mjesto sve do smjene direktora bilo upražnjeno i da je potrebno , onda bi i ranije na njega bivša direktorica Cvrtila nekoga i rasporedila, kaže Husnjak, te dodaje kako bi zapošljavanje na to radno mjesto bilo zapravo uhljebljivanje.

Kroz medijske istupe, gđa Cvrtila pak opetovano demantira stavove direktora, te tvrdi kako sve to nije točno…

Današnji skup medijski je bio popraćen od starne već uobičajenih medija od HTV-a do N1 i drugih . No uz praktički potpuni izostanak građanske podrške kutinčana, ili kutinskih udruga, aktivista , pa i političkih subjekata. Adrijani Cvrtili od 13. siječnja teče otkazni rok Ugovora na mjestu direktorice Eko Moslavine, prigodom obraćanja medijima kazao je danas aktualni direktor , te dodao kako se nada kako će se “uskoro sve završiti, te da moli medije i janovst da se istraži sukladno dopisu i materijalima koje je dostavio medijima, tko je u ovoj priči zaista zviždač i što se zapravo dogodilo”.



Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s