HRVATSKA: STVAR JE GOTOVA? KUTINSKU “LONIU”PREUZIMA “STUDENAC” POLJSKOG VLASNIKA ENTERPRISE INVESTORS I POSTAJE JEDNA OD NAJJAČIH TRGOVAČKIH KOMPANIJA U HR?

Najveća trgovačka transakcija, odnosno preuzimanje u Hrvatskoj u ovom se trenutku događa upravo vezano za kutinski trgovački div LONIA. Meidji već dugo nagađaju, a sada je posve jasno, trgovački lanac Lonia preuzima maloprodjani div “STUDENAC”! To je “gotova stvar” tvrde pojedini medijski izvori.

Omiška trgovačka grupa Studenac, u vlasništvu je Enterprise investors, a koji je kupio i pekarski lanac Pan pek, te zadarske Sonic markete, porečke Istarske supermarkete, a proširio se i na područje Grada Zagreba, kao najvećeg hrvatskoj tržišta!

LONIA iz Kutine upravlja mrežom od 300 prodavaonica prehrane , a ima i osam veleprodajnih centara. Lonia je osim u Kutini nazočna u Podravini, Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i bilježi rast. Lonia je također preuzela tvrtku Sloga-podravske trgovine.

Podaci FINA-e, svrstavaju Studenac u sedmi trgovački lanac prema prometu u Hrvatskoj, s prihodom od 1,9 milijardi kuna 2019-20-te godine.

Za preuzimanje LONIE, trebati će i odobrenje AZTN-a, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, budući su i Studenac i Lonia na tržištu maloprodaje još 2020-te godine prešli udio od 5% na tržištu Hrvatske.

Rast Studenca posljedica je upravo ulaska poljskog fodna Enterprise Investors u vlasitšvu još u ljeto 2018-te godine. Nedavno je povodom 30. godina rada Studenca, menađment te kompanije najavio povećanje broja trgovina na više od 1000 diljem zemlje!

Preuzimanje LONIE, Studencu bi omogućilo vrtoglav rast i ispunjenje najavljenog cilja, s prihodima Studenca za 2020-tu godinu od 1,85 milijardi kuna, te prihodinam LOnie od 600 milijuna kuna, Studenac bi postao jedna od najjačih trgovačkih kompanija u zemji i popeo se u vrh, od te kompanije veći bi bili u tom slučaju samo LIDL, skupa s Kauflandom, Konzum, Spar , Plodine i Tommy.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s