KUTINA: U KUTINI JE POTPISAN UGOVOR ZA RADOVE NA POVEĆANJU KAPACITETA DEPONIJE!

Ugovorom koji je dana spotpisan u Kutini, obaviti će se radovi na povećanju kapaciteta i sanaciji deponije komunalnog otpada u Kutini. Radovi će s eobaviti temeljem provedenog postupka javne nabave, a izbarana je zajednica ponudteilja KOSTAK d.d. iz Krškog s podružnicom u Zagrebu, te Opera grupa d.o.o. iz Zagreba.

Ugovor je potpsian danas u gardskog vijećnici u Kutini uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Kutine Ivane Grdić sa strane grada i suradnika, te predstavnika navedenih tvrtki.

Zajedno sa Fondom zaptite okoliša i energetsku učinkovitost RH Grad Kutina je proveo niz aktivnosti u cilju povećanja kapaciteta obrade miješanog komunalnog otpada na odlagalištu Kutina. Ovim je osiguran neometani rad kutiskog odlagališta sve do izgradnje planiranog regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Šaguljama pored Slavonskog Broda.

Cijena ugovorenih radova iznosi 5,5 milijuna kuna od čega Fond sufinancira 80% iznosa.

Službeni gradski web portal kutina.hr, prenosi i sljedeće:

“Prvo je bilo potrebno ishoditi rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o nepotrebnosti provođenja novog postupka procjene utjecaja na okoliš namjeravanog zahvata sanacije s nastavkom odlaganja na odlagalištu. Ishodili smo i lokacijsku dozvolu za predmetni zahvat, nakon čega je izrađen glavni projekt za predmetnu rekonstrukciju povećanja kapaciteta u veljači 2021. godine. Temeljem glavnog projekta i troškovnika ishođena je 15. 4. 2021. godine i pravomoćna građevinska dozvola slijedom čega je gradonačelnik donio odluku 6. 8. o početku provođenja postupka javne nabave.U postupku javne nabave zaprimljeno je ukupno 7 ponuda te temeljem pregleda svih ponuda odabrana je ponuda spomenute zajednice.

Što se tiče samog projekta, ovdje se radi o proširenju, tj nadogradnji deponije neopasnog otpada koja sadrži otvaranje zapadne zatvorene plohe odlagališta izvođenjem kompletnih brtvenih slojeva i obodnih nasipa, spajanje sa sadašnjim plohom koja je aktivna te podizanje cjelokupne visine odlaganja otpada za oko 10 m. Kapacitet takvog proširenja nadogradnje je oko 120 000 kubika otpada kojom količinom su obuhvaćene, i morat ćemo prihvatiti, i određene količine otpada s odlagališta iz naše županije. To je određeno planom zatvaranja lokalnih deponija prema rješenju i odlukama Vlade RH kako će odlagalište Kutina ostati u Županiji jedno od zadnjih odlagališta te će morati prihvatiti dio otpada iz gradova unutar Županije, sve do dana otvaranja regionalnog odlagališta Šegulje koje je u nekom dijelu za sada projektne dokumentacije. Uvođenje izvođača u posao je u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora i rok završetka svih radova je 360 dana od dovođenja u posao.

Želim izvođačima dobar posao, dobro vrijeme i da sve obavimo na tehnički odgovoran i vremenski zadovoljavajući način“, rekao je Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.„Zahvaljujem se za priliku da se dokažem u Kutini s partnerima. Ovakvi radovi vezani su na životnu sredinu i okoliš te se veselim tomu što napredak u ovom području znači da smo kao država, kao građani, kao društvo, sazreli na taj način i znamo kako je zaštita okoliša naša odgovornost. Mi garantiramo da ćemo kvalitetno, korektno i pravovremeno završiti projekt“ rekao je Miljenko Muha, predsjednik uprave KOSTAK d.d.„Kao zajednice izvođača imamo znanja i iskustava u spomenutim radovima te se nadam da ćemo radove izvesti u skladu s rokovima te traženoj kvaliteti“ dodao je direktor Opera groupe d.o.o. Srećko Babić.”, stoji u današnjem članku na http://www.kutina.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s