GASTRO/MOSLAVINA: TRIPE FEST I HRVATSKO PRVENSTVO U KUHANJU FILEKA, TRIPICA “KOD BAKE” NADOMAK GAREŠNICE!

Ili ih volite, naprosto obožavate, ili mrzite. Imaju cijelu armiju obožavatelja i klubove ljubitelja, FB stranice i knjige recepata! Radi se o filekima, jelu poznatom još kao tripice, vampi, tripe, škembići. Ugostitelji s područja Garešnice , malog moslavačkog gradića svega 17-estak km od Kutine ugošćuju u restoranu poznatom već desetljećima, kao omiljeno svratište putnika na relaciji od Mađarske , Virovitice i drugih mjesta prema autocesti A3 kod Kutine u garešničkom prigradskom naselju Kapelica MEĐUNARODNI TRIPE FEST.

“Kod bake” je nekoć bilo svratište i restoran poznat upravo po glasovitim filekima, a tradicija se održava i danas. Kultno mjesto za fileke ponovo stiže na gastro karte jače no ikad , ovog puta kroz Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fileka , a koje će se događati u subotu 30. travnja i nedjelju 1. svibnja!

Prvenstvo organizira Gastro Akademija i ljubitelji fileka, a natjecanje će imati osim hrvatskog i međunarodni predznak!

Očekuju se i kuhari , profesionalci iz Mađarske, Slovenije, Srbije i BiH, te predstavnik Hrvatske, chef hotel Neptun s Krka, koji će spravljati janjeće tripice, sve će se to događati 30. travnja u subotu od 11 sati. U nedjelju 1. svibnja slijedi finalni dvoboj šest najboljih ekipa, te proglađenje pobjednika Prvenstva Hrvatske u kuhanju fileka u 14 sati.

Ideja je hvale vrijedna i ne sumnjamo kako će privući ne samo majstore spravljanja ovog omiljenog jela, već i ljubitelje istog! Ukoliko ste ljubitelj fileka, prvosvibanjski praznik rada , odnosno dan ranije u znaku najomiljenijeg jela u kojemu podjednako uživaju i Španjolci, Talijani, kao i Hrvatski i mnogi drugi narodi, možete očito pronaći u Moslavini točnije Kapelici kod Garešnice! Cijene će, kažu organizatori samih tripica biti , prigodne, festivalske. Do Kapelice je i vrlo jednostavno doći, iz smjera Zagreba i Kutine, autocestom A3 odnosno državnom cestom D 45.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s