OSVRT: “DAN LUDILA” U ZADRU, SLOVENAC IZVADIO KARABIN I PUCAO U MORE??? IZ ČISTA MIRA?

foto: ilustracija ( film Falling down)

Slovenac jučer u Zadru na proputovanju za Crnu Goru izvadio iz automobila karabin, sjeo pa pucao u more i uzvikivao “fu.k police”??? Priveden je? Pišu to dana svi domaći mediji. Ok, nitko ne govori kako je iz Slovenije do Zadra bez problema prenio “jako lovačko oružje” , kako opet stoji u jednom od naših news portala. Cijela priča zvuči kao da je čovjek jednostavno u jednom trenutku ničim izazvan došao do stanja rastrojstva..

Nitko nikada od medija nije se posvetio, a ni Vlada nije ništa govorila ni o dronu koji je pao na Zagreb , točnije OD KUDA JE TOČNO STIGAO, TKO GA JE LANSIRAO, te zna li se uopće nešto o tome, i zbog čega je tako važno prepirati se je li bio naoružan bombom, ili nije, ali je posve valjda nebitno utvrditi tko ga je lansirao i od kuda?

Svjedoci smo sve smušenijih, suludih vijesti, površnih i netočnih informacija, na svim medijskim razinama. Oni novinari koji se trude raditi svoj posao doslovno su ugušeni kadrovima pokupljenima s ceste koji na nekom šatro jeziku snimaju hodanje po gradovima noću i opisivanjem neke situacije iz “glave”??? Mediji koji nisu pod kontrolom lokalnih i državnih politika, stranaka, pojedinih šerifa i šerifica, pod kontrolom su moćnih vlasnika i njihovih interesa, pa danas imamo gomilu trash informacija, neprovjerenih i bez konkretnih dokaza o tome što se zapravo dogodilo, zatim razne lokalne fake medije koji prenose i dijele vijesti iz trećih izvora i to nazivaju novinarstvom, zatim vijesti koje to zapravo nisu, pa red čistog tabloidonog nižerazrednog primitivizma, erotike i doslovno prostituiranja samoprozvanih zvijezda i zvjezdica.

Zašto je nepoznati mlađi slovenac u Zadru “kupovao gorivo i eure”, a onda izvadio pušku, sjeo pored automobila i pucao uokolo i u more???? Sve podsjeća malčice i na film “Dan ludila” s Michaelom Douglasom, no u tom je filmu kroz radnju objašnjeno kako je došlo do mentalnog sloma glavnog junaka, ili negativca, kako se uzme…ovdje ništa nikome nije jasno. Takva je većina vijesti, senzacionalistički naslovi, a ispod praznina, pola kartice teksta koji često s naslovom nema veze, niti otkriva ono što je kroz vrišteći naslov najavljeno???

U slučaju slovenca koji je bez jasnog razloga kod Zadra iz “čistog mira” izvadio karabin i “teško lovačko naoružanje” iz automobila, nakon kupovine na benzinskoj, te stao pucati prema moru, prema policiji, zatim pregovarati satima s policijom, te se na koncu predao, na svu sreću nije došlo do tragedije i problema kao u filmu “Dan ludila”, no cijelom ovom i svim drugim tragičnim i manje tragičnim događajima o kojima mediji izvještavaju prethodilo je nešto o čemu nikada ne saznamo ništa..

Baš kao i priča o dronu koji je pao na Zagreb, važno je da se “utvrdilo” kako je bio naoružan, ali posve je nebitno za javnost tko ga je i od kuda uopće lansirao????

Dobro došli u vrli novi svijet u kojemu je istina nevažna i nalazi se negdje dobro skrivena od očiju javnosti, koja ne treba više ništa znati osim onoga što joj netko iz nekog centra moći želi plasirati? Što mislite?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s