DRUŠTVENI TERMINATOR: KUTINSKA PRVOSVIBANJSKA “RADIO TIŠINA” , NO GRAH, NO PRAZNIK RADA, NO OBJAŠNJENJE……NO PASARAN

Nema ove godine za kutinčane besplatnog Prvosvibanjskog graha, a ni stranačkog, SDP-ova “Prvomajskog graha”, također, sindikalni nismo jeli već godinama, a nema ni Međunarodnog praznika rada?? Nije katastrofa epskih razmjera, no ovogodišnja situacija pokazuje nešto drugo. Pokazuje silnu nesposobnost svih i to kolektivno koji praktički žive od građana, njihovog novca i uplata u proračune, državne i lokalne.

Ako ćemo suditi prema sadržaju lokalnih službenih, neslužbenih i ostalih “medija” u koje je upumpano na milijune proračunskih kuna tijekom godina, onda ni to nije dovoljno da bi se barem s jednom rečenicom istim tim građanima objasnilo, a zašto to ove godine nema “prvosvibanjskog graha” koji je simbolični povratak nekoliko uplaćenih kuna i prilika za druženje umirovljenika i onih koji su ovu tradiciju spajali s tanjurom omiljenog variva i čašicom razgovora i druženjem?

Isto tako , ako ćemo suditi po istim tim lokalnim informativnim mjestima Kutina je turistički jača od Dubrovnika, razna udruženja i slično sama sebi daju priznanja u lijepo uređenim prostorima, na kružocima i domjencima , gdje ne viđamo “običan puk”, ali taj se običan puk i “mali čvjek” mogao zato vidjeti za tanjurom graha u nespretno organiziranom Prazniku rada u centru grada, pa čak i na stranačkom , SDP-ovu “Prvom maju” na izletištu “Betlehem”…no ove godine neće biti tako , a ni gradske vlasti, ni sindikati, ni plaćeni PR-ovci nisu za shodno našli u tri suvisle rečenice napisati i obavijestiti one na čijoj grbači žive , a zašto je to ove godine tako???

Štoviše , do goteske se ove godine dovela situacija vezana uz 1.svibanj, Međunarodni praznik rada u Kutini. Njega kao “prvomajske praznike” uz “prvomajski krijes” i kobasice te najave na fake medijima obilježava lokalni SDP i to večeras , odnosno danas, podizanjem majbana na izletištu “Betlehem” i uz prateći program! OK, zaista nemamo ništa protiv, eto barem nešto, no pazite sad ovo, čak su i SDP-ovci zeznuli vlastitu tradiciju i to ne po prvi puta, ali ove godine na originalni način!

Oni naime imaju danas i večeras u stranačkoj organizaciji “Prvomajski krijes” , odnosno obilježavanje Praznika rada, no ne i sutra , na PRAZNIK RADA????

Pitanje svih pitanje, zar u Kutini , nevezano uz političko opredjeljenje, stranke, pa čak ni pitanje organizatora i organizacije, svi mogući društveni i javni umni skupovi, organizacije i udruženja, nisu u stanju skuhati i podijeliti sugrađanima njihovim novcem osiguran jedan je…i grah za Praznik rada?????

Isto tako zar svi mogući takozvani kutinski “mediji”, “službene web i Fb stranice” grada (opet debelo pokriveno javnim novcem) , nisu u stanju objasniti zbog čega recimo nema tog famoznog graha za praznik rada u “parku kestenova”, ili negdje drugdje, a ni najavljenog nikakvog programa????

Zar vlada takvo posvemašnje rasulo, ili tek čista nezainteresiranost i totalna bahatost u tim našim, društvenim, političkim, sindikalnim i turističkim gradskim krugovima, da je lakše šutjeti, ne napraviti ništa, pobrati se s ekipicima i otići na gril, ili neke manifestacije izvan opustjele i turobne Kutine, koju ni proljetno zelenilo čini se ne može izdigunuti iz sveopće letargije i apatije, nego potruditi se platiti koju javnu kunu, nazvati nekoga i podjeliti grah kao i svake prethodne, osim “emipdemijskih” godina zabrana???

Osobno autori ovog teksta nisu neki veliki ljubitelji ikonografije i folklora “Prvomajske proslave”, a ni Prvosvibanjskih uranaka”, no tradicija je postojala , bila je među značajnom grupom ljudi prihvaćena i sada je konačno i ta tradicija opustošena, zaustavljena i to u medijskoj tišini javnim novcem plaćenih informativnih uposlenika na vaš trošak , koji nisu u stanju napisati suvislo objašnjenje, već su plaćeni kako bi zapravo bili nečiji osobni , ili stranački politički PR?

Vratimo se mi “vojničkom grahu” i prvom svibnju! U današnje vrijeme u današnjim okolnostima, argument štednje, ili nešto slično gradske vlasti, sindikati i svi ostali skupa bolje bi bilo da ne pokušaju koristiti u eventualnom objašnjenju ovogodišnjeg 1. SVIBNJA BEZ PRAZNIKA RADA u Kutini, jer ćemo ih suočiti s činjenicama kako stotine tisuća kuna , pa i milijune troše za stvari koje su aposlutno nepotrebne s obzirom na njihov efekt, kao što su recimo lokalni mediji, pa i neki događaji koji privuku u praksi par jednih te istih ljudi, bez uvrede i zle primisli! To je jednostavno tako!

Već duže vrijeme pokušavamo objasniti, ili tražiti logično objašnjenje za enormni utrošak javnog novca na razne medijske kuće, agencije i slično, jer informiranje u Kutini je na razini vrlo loše partijske organizacije lokalnog komiteta nekog zabačenog gradića iz 1982. godine?

Da ne odemo u širine i visine, kako stvari stoje, barem prema šutljivom kutinskom turističkom-političkom bilboardu…pardon, službenim medijima, danas imate stranački SDP-ov “Prvomajski krijes” i kobaje na “Betlehemu”, a sutra imate Međunarodni praznik rada 1. svibanj u vlastitom aranžmanu, gdje god poželite , u kuhinji, u vikendici, na selu na imanju od bake i djeda, ili pred Tv-om uz najnovije vijesti s bojišta u Ukrajini, pa birajte!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s