DRUŠTVENI KRONIČAR: LIJEVI JAL, DESNA BONACA….BITNO DA SE “BARA NE ZATALASA”

Koristi se tu i tamo riječ “malograđani”, zna se upotrijebiti i konstrukcija provincijski mentalitet. Mentalitet malog grada, ili mjesta podalje od metropole ne mora uvijek biti negativan, a stereotipi vezani uz riječ “provincijski” istiniti.

No u našem gradu postoji vječni oblak sastavljen od lokalnih malograđana i provincijalaca mentalno i karakterno upravo omeđenih tim negativnim kontekstom male sredine…jalne, čangrizave, nikad zadovoljne. U Kutini ovu skupinu zanimljivo čine mahom dnevno-politički kritičari lijeve ideološke provincijencije, a krilnik i zamašnjak u javnom prostoru im je prirodno persona provincijskog društveno medijskog radnika bez staža u stvarnom životu i realnom sektoru.

U takvim kružocima vlada nikad prežaljeni žal za utopijskim vremenima bivše Juge, nepomirljivost zbog izostanka vidljive vladavine manjine i pritajena mržnja prema svemu gdje se njih ništa ne pita…

Iz tog i takvog oblaka lokalne ljevice izrodila se skupina nezasitih ega, presoljena s prevelikim narcizmom, okovana nikad prihvaćenom vlastitom prosječnošću, ljuta i jalna na sve i svakoga…

Malo koja sredina poput Kutine obiluje s toliko samoprozvanih kritičara svih zbivanja , kretanja, radova, susjeda, pojedinaca kao Kutina. Ako se grade infrastrukturni projekti, popravlja vodovod, kanalizacija, onda se nemilice piše po društvenim mrežama i rogobori kroz usta svojih političkih “predvodnika”, kako je to skupo, kako se diže prašina, kako jadni građani oštećuju automobile, kako je sve “sumnjivo”! Ukoliko se gradi zgrada koja je isprva bila loše koncipirana ideja upravo domaće ljevice, onda je to opet, “preskupo”, na pogrešnom mjestu, sumnjivo i mutno…

Ako se radi most, onda je taj most, preskup, nepotreban, previše mostova ima, to je lopovluk??? Ukoliko se gradi skejt park na mjestu obrasle livade, na kojoj nikada nije zaživo “park za pse”, onda se tome lokalni lijevi medijski harlekin čudi i ruga??? Ukoliko se želi privući neki investitor , onda je to zagađenje i spalionica, ukoliko nema investitora, onda je to devastacija Kutine, ukoliko se negdje izgradi nogostup, onda je to razbacivanje javnog novca??

Ukoliko se netko zaposli onda je to afera, a kada primjerice bivša lijeva vlast u javno poduzeće utrpa dva svoja vijećnika, dva sina dvoje gradskih vijećnika, stranačke drugarice i drugare, onda je to razvoj gradskih poduzeća?????

Pola metra korova usred sezone i potpuno zapušten grad od 2013-te do 2017-te je “novi vjetar u leđa”, a papirić pored kante za smeće danas je za te nekadašnje nove vjetrove i vjetropire ekološka katastrofa?? I nisu samo lokalni ljevi FB aktivisti i samozvani političari stalni kritičari svega što postoji.

Teško je , izgleda dijelu samih kutinčana prihvatiti bilo što i u svemu se traži “dlaka u jajetu”. Prvi smo iskritizirali ne toliko činjenicu da Grad nije imao obilježavanje Prvog svibnja, koliko što se masno plaćeni mediji nisu udostojili čak objasniti ni zbog čega. Onda se pale dežurni ljevičari i trkeljaju o ” ukidanju praznika rada u radničkom gradu”.

Isti ti ljevičari i njihova krovna stranka napravi u međuvremenu stranački politički skup s kobasicama , ondje paradira saborska zastupnica SDP-a, podjele kobasice, malo zaplešu okićeni stranačkim znakovljem, ispred stranačkog prijenosnog plakata, a sve to 30. travnja, događaj nazovu “Prvomajski krijes” i proslava, a za 1. svibanj, odnosno po njihovom 1. maj, ne naprave ništa nego se pokupe po kletima i okolnim gradovima i općinama na izlete i filozofiraju kako grad nije napravio ništa??? Nije, a nisu ni oni!

Dakle, sveopće licemjerje kojim su isti ti naši, domaći kritičari života i smrti, klimatskim promjena, ekološki osvješteni i medijski aktivni lijevi propagandisti okićeni je nemjerljivo. Teško da se može pronaći neka mjerna jedinica kojom je moguće izraziti količinu tlapnje i “lamrdanja”, kako bi to kazao nekadašnji idejni vođa ovakvih skupina za ovakvo ponašanje.

Ono što je posebna značajka, odnosno obilježje malograđanske ljevice u moslavčana i kutinčana, jest potpuni, epski izostanak bilo kakvog konstruktivnog prijedloga, ideje, ili plana unapređenja života zajednice??? Nema ničega, samo kritike, optužbe, spletkarenje po društvenim mrežama, kreiranje desetina lažnih profila, te glorificiranje samih sebe do iznemoglosti… kakva ekipa, kakav društveno-politički doseg ??? Neviđeno!

Kada bi nekim čudom , ovog trenutka nestalo slavne nam globalne društvene mreže FB, u Kutini bi iste sekunde nestalo, lažnih vijesti, lažnih optužbi, podmetanja, petokraka i Titovih slika, jalovih kritika , političkih spletkarenja…ostala bi samo još jedna , jadna i slabo posjećena pozornica , ona gradskoga vijeća.

I to ne bi značilo da su oni koji danas sjede uglavljenih stražnjica preko stranačkih iskaznica u gradskim odjelima , ustanovama , gradskoj upravi i tvrtkama, supergenijalci i teške poštenjačine, već bi značilo kako ovi drugi osim sipanja jala i kritika po fejsu, ništa nisu nikada ni učinili, niti namjeravaju…

U realnom svijetu pak, dok je čovjeka i radova, bit će i prašine i buke, dok je ljudskog mentaliteta nikada svi neće biti sretni i zadovoljni, a dok se u našoj zemlji ne uvede Zakon i red u zanimanje “političar”, kao i moralni i etički kodeks ponašanja , reda , pravice i poštenja neće ni biti. Mediji su priča za sebe…oni u Kutini zapravo već dugo godina i ne postoje. Postoji protokolarna mreža marketinga vladajućih, te fake news i kvazimediji dijela lokalne oporbe i političke ljevice… ništa drugačije nije čini se ni na višim, pa i državnim razinama.

S desne strane bonaca da se bara slučajno “ne zatalasa”, a s lijeve jal i žuć, figa i praznina….

Karavane prolaze, psi laju….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s