KUTINSKI URBANI TRAGOVI: K….OD OVCE

Slava kutinske glazbene pank i hc scene koja je drmala Hrvatskom 90-tih godina, pa sve do početka 2000-tih, danas se uglavnom prepričava u subkulturnim krugovima , a široj je javnosti slabije poznata, na žalost sjećanja na živo vrijemegrada blijede .  Među lepezu kutinskih pank i HC bendova teško je zaviriti i nekoga posebno izdvojiti, budući svaki od tih bendova ima svoju urbanu, lokalnu, kutinsku priču, a koja je razumljiva i globalno.

Danas ćemo tako u dijelu vezanom uz nekadašnju kutinsku "alternatvinu" glazbenu scenu, koja je rasla od "Sportske", "male sale" POU, pa do Barake, podsjetiti vas na bend osebujnog imena K.O.O. (ku..c od ovce).

Bend je osnovan 1993. godine i bili su nastupima i djelovanjem kao i mnogi u to vrijeme primanro vezani uz klub "Baraka".
Glazbeni žanr opusa K.O.O., bio je kombinacija melodične hardcore/punk glazbe. Kao i većina domaćih i stranih glazbenih sastava iz svemira pank, odnosno Hc glazbe, tekstovi su bili, moglo bi se kazati angažirani!
Snimili su 3 albuma, a posljednji "Čovjek s greškom" objavljen je samo na audio kaseti.

"moj grad je društvena tama
groblje za sve moje sne
osjecam zid medju nama
tvoj pogled mi govori sve", dio je primjerice teksta pjesme "Pogled u ništa" s albuma "Čovjek s greškom"

Među istinskim fanovima domaće pank scene , K.O.O. imali su zapaženo mjesto. Igor Ivanić bio je frontman ove kutinske grupe, danas je uspješni poslovni čovjek i vjerovali, ili ne...vinar!  K.O.O. su bili , Dač (bass), Pavle (drums), Bobo (guitar), Patuljak (vocals), Cuc (drums), Igor (drums), Nik (guitar). 
Neki od članova ovog benda su i danas glazbeno aktivni, poput nekadašnjeg gitarista K.O.O., Nika ( NIkola Nikolić), koji aktivno svira i danas u kutinskom bendu Los Kozmos.
Kutinski urbani tragovi ne smiju biti zagubljeni u zaboravu, jer su činili grad, njegovu istinsku bit, kreativnost i otpor mainstreamu i površnosti, stoga ćemo nastaviti s malenim kolažima sjećanja na mnoge urbane tragove Kutine, nadamo se da ćete nam se ponekad i pridružiti vašim fotkama, informacijama, javiti nam što smo zaboravili. Hvala vam

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s