KUTINA: POU KUTINA NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU ZA STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH U TUHELJU

POU Kutina provodi više programa obrazovanja i ove godine, tako će uz se provoditi primjerice obrazovanje za računalnog operatera, njegovatelja, pomoćnika u nastavi, te tečaj za Održivu uporabu pesticida. KTu su i programi usavršavanja za montere solarnih sustava, zaštite na radu, palijativnih poslova, te za montere fotonaposnkih sustava. Nude se i tečajevi stranih jezika, engleskog, talijanskog, ruskog i francuskog, te tečajevi keramike.

izvor: web POU Kutina

POU Kt je sudjelovalo na X. Međunarodnom andragoškom simpoziju u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se održavao u Tuhelju od 25. do 27. svibnja ove godine. Istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih na nacionalnoj i međunarodnoj razini educirali su sudionike simpozija o novostima u području obrazovanja odraslih, prenijeli im svoja iskustva iz prakse i tako omogućili da steknu nova andragoška znanja i vještine s ciljem daljnjeg unaprjeđenja sustava obrazovanja odraslih.

Glavna tema simpozija bila je Planiranje i programiranje u obrazovanju odraslih te je predstavljeno uvođenje sustava vaučera što je velika novina u obrazovanju odraslih. U kontekstu toga su održane radionice izrade programa za obrazovanje odraslih prema novoj metodologiji koja se bazira na prethodno izrađenim standardima zanimanja/kvalifikacija, odnosno mikrokvalifikacijama koje predstavljaju osnovnu jedinicu neke kvalifikacije, a koja se temelji na potrebnim skupovima ishoda učenja i određenom broju CSVET bodova, za određeno zanimanje).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s