KUTINA: U SELIŠTU ODRŽANA 4. “SEOSKA OLIMPIJADA”

U sjevernom kutinskom naselju Selište jučer je održana 4. Seoska olimpijada. Mještani ovog naselja godinama su jedni od aktivnijih na sjeveru kutinskog upravnog područja, a ovaj događaj okupio je i u subotu mnoge mještane, ali i posjetitelje naselja smještenog na brežuljcima Moslavačke gore.

Nekada su sjeverna kutinska naselja vrvjela životom, događajima, manifestacijama, ali danas na žalost mnoga su opustjela, stanovnici su se iselili, umrli, demografska slika je zapravo uglavnom užasna.

Stoga je posebno lijepo vidjeti kako se organiziraju događaji poput Seoske olimpijade, a uložen trud i radost okupljanja posebno veseli.

Tradicionalno održana su natjecanja u povlačenju užeta, trčanja s jajetom u žlici, guranje bale sjena, utrka u vrećema, a okupljene je zabavljala i živa glazba, dok je kasnije nastavljeno druženje u obnovljenom Društvenom domu u Selištu uz glazbu , zabavu i zakusku. Prigodne poklone pobjednicima natjecanja uručio je osobno gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, rado viđen gost u ovom naselju.

Još bi radosnije bilo da se vrate, ili potaknu i mnogi drugi ugašeni događaji u mnogim sjevernim naseljima koji su utihnuli, te da ih Grad potakne. Danas je u Selištu nakratko smjehom, glazbom i druženjem zaboravljena sumorna svakodnevica mnogih odumirućih kutinskih prigradskih naselja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s