KUTINA U ETERU (3.dio): PANDORINA KUTIJA MEDIJSKE OBMANE, REKLAME I OSOBNIH FRUSTRACIJA, SVE PLAĆENO NOVCEM GRAĐANA…..

“Otvoreno društvo” liberalni pogledi na svijeti, globalizacija, stvari su koje možda nekima dobro zvuče, no donijeli su daleko manje društvenih i ljudskih sloboda no što ih je tzv “zapad” imao tijekom hladnoratovskog vremena. U današnje vrijeme mediji su primjerice kontrolirani daleko više no u marčnim vremenima podjela na istok i zapad, posebice na zapadu, gdje smo svjedoci kako društvene mreže, razne asocijacije za kontrolu istinitosti podataka i slično zapravo vrše medijsku cenzuru i nastoje ušutkati pravo na slobodu govora do krajnjih granica, vodeći se famoznim narativom “govor mržnje”. Ovaj slogan globalne ljevice zapravo je ništa drugo no sofisticirani oblik “verbalnog delikta” iz vremena komunizma i pokušaj kontrole medija i vijesti.

Nikakva tajna nije recimo kako u Kutini izvor i jezgro javnih medijskih poziva na linč, plasiranja lažnih vijesti “fake news”, javnog omalovažavanja političkih osoba i građana, pa i drugih novinara čini čovjek koji je zaposlen u moslavackom listu i koji privatno djeluje koristeći taj javni medij trenutno u 50%-tnom vlasništvu Kutine u osobne, ali i političke svrhe, N.Blazekovic.

Upravo je on taj koji čini ono za što javno optužuje druge, potpisuje svojevremeno Ugovore za svoje usluge s čak dva komunalna javna poduzeća kao fizička osoba, financira se novcem poreznih obveznika i politički i osobno djeluje kroz više svojih FB stranica i neznani broj anonimnih FB profila, zagađujući javni medijski prostor Kutine godinama nevjerojatnom mržnjom i vulgarnim objavama.

Tek nedavno mogli smo u gradskom vijeću u dva navrata čuti otvorenije kako je i gradskim vlastima ta činjenica itekako poznata. Na udaru ovog medijskog privatnika zaposlenog u javnoj tvrtki uz poneka fizička lica, osobno je aktualni gradonačelnik Babić, kojega dotični “novinar” već godinama javno ismijava i kleveće putem svojih prikrivenih Fb stranica iza kojih osobno stoji kao što je na primjer “Kutinainfo /Prijateljiu prometu”, ali i mnoge druge…

On je zapravo jedina osoba, službeno zaposlen medijski djelatnik u nekoj tvrtki u većinskom vlasništvu grada u Kutini koji se financira godinama na razne načine javnim, gradskim novcem , a svojim privatnim djelovanjem stvara nekakvu atmosferu medijskog reketa . Vrlo je blizak bivšim SDP-ovim vlastima i tadašnjim gradonačelnikom A.Rudićem, svojim osobnim prijateljem, no i sa sdašnjim vrhom kutinskog ogranka te stranke. Putem svojih privatnih Fb prostora pak druge optužuje za svoja nedjela i neprimjereno ponašanje, služeći se degutantnim osobnim uvredama, prikrivenim prijetnjama i otvorenim javnim vrijeđanjem na izuzetno primitivan način, što ukazuje kako je moguće da se radi o nekoj vrsti verbalnog nasilnika i osobe koja ne može kontrolirati svoje ponašanje ni u javnosti.

Primjer je to kako netko tko godinama stoji iza onoga što se naziva “govorom mržnje”, kleveta i za to je na razne načine još i plaćen, dok s druge strane novac izvlači ugovorima između sebe i javnih tvrtki , kreira lažne vijesti, fabricira razne “dokaze” i optužuje treće osobe za ono što sam zapravo čitavo vrijeme čini.

Ništa drugačije nije ni u ostatku javnog medijskog prostora u zemlji, gdje vlada diktat, strah i “uređivačka politika” podložna vlasničkim interesima, ili onim političkim. U Kutini osim spomenutog slučaja postoji niz medijskim prostora na društvenim mrežama i web-u iza kojih prikriveno stoje političke stranke , ili stranački ljudi, kao primjerice navest ćemo “Kutina Vox” iza kojega stoji dio vrha kutinskog HDZ-a, kao i iza FB stranice “Pozitivna Kutina”. SDP se pak služi uslugama, navedenog Blazekovica, dok tu postoji i niz anonimnih stranica koje šire otvoreno primitivizam i mržnju, a s uvijek istim potpisom, te “lajkovima” lokalnih SDP-ovaca ispod vulgarnih objava i kleveta…

U takvom okruženju teško možete uopće imati uvid u stvarno političko i društveno stanje u gradu. S jedne strane imate niz uvredljivih objava i neutemeljenih kritika na račun vladajućih, s druge strane hvalisanje i lažnu, obmanjujuću “pozitivu”, odnosno ignoriranje svih negativnih stvari u društvu i realnih problema.

Milijunska sredstava ubrizgana kroz dotacije proračunskog novca u desetke medijskih kuća i PR agencija , ne služe nikome i ničemu osim samopromociji vladajuće političke većine u Kutini, te tako dolazimo do pandorine kutije besmisla, cenzure, obmana i međusobnih medijskih obračuna , a nikakve koristi za prosječnog stanovnika Kutine…

Moglo bi se na koncu slobodno zaključiti kako pluralizam, otvoreno društvo i slični “civlizacijski dosezi”, kokretno u Kutini nisu donijeli ništa osim srozavanja medijskog prostora na razinu javnih i privatnih servisa za širenje obmana, hvalisanje, odnosno stvaranje podjela i mržnje s druge strane….

P.S.

Iza svake objave koja se primjerice gore navednom lokalnom privatnom Fb izvjestitelju plaćenom javnim novcem, N.Blazekovicu, ne svidi, na njegovoj FB stranici “Kutinainfo/prijatelji u prometu”, slijede eskapade uvreda, optužbi, degutantnih uvreda, čistog bijesa i mržnje…. u to se uostalom već godinama možete uvjeriti, a čime samo potvrđuje tko stoji iza tih prostora, montaža , laži, kleveta i silne osobne mržnje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s