KUTINSKA STVARNOST: GRAD KOJI SVE DUBLJE TONE U MEDIJSKU LAŽ PLAĆENU NOVCEM SIROTINJE!

U Kutini nisu slučajno ulice prazne tijekom tjedna, kao i terase i prostori kafića! Grad ima 13,5 % prema popisu stanovnika građana , stanovnika prijatelja, susjeda manje! Činjenica je da se unazad 6 godina komunalna naknada povećala za preko 33% i NIJE UKINUTA. Za pojeidne male kafiće iznosi i više od 400 kuna mjesečno! Istina je da se namjerno pritiskom vodeće stranke u gradu otvarao potkraj prošlog mandata specijalno novi Upravni odjel, kako bi stranački dužnosnik ispunio svoje ambicije i imao pročelničku funkciju i plaću, a cijeli je odjel zapravo prikriveni stranački izborni stožer!

Istina je da se u Kutini namjerno financiraju i nakon zadnjeg rebalnsa samo Udruge od kojih se očekuje glasovanje članstva za vodeću partiju u gradu!

Istina je da se milijuni troše na marketing, medije i PR službe koje služe reklamiranju gradskih dužnosnika i vladajuće partije,te TZG lokalne direktorice ove ustanove koja je ujedno i zamjenica gradonačelnika! Istina je da se bez ikakve konzultacije s građanima Kutine, potrošilo usred krize više stotina tisuća kuna na lokalni medij koji godinama pravi teret gradskom proračunu, ne posluje po tržišnim pravilima , a čiji direktor i zaposlenik tu javnu tvrtku koriste u privatne svrhe, a koja godišnju dobit iskazuje u cifri manjoj od 3 tisuće kuna!

Hvalospjevi i samopromocija gradskih vlasti i istaknutih političara, vladajuće stranke objavljuju se u gradskim novcem žestoko financiranim medijima poput Večernjeg lista ( 150 tisuća kuna), portala “Gradonačelnik.hr”, te “Lider media” i drugih!

Istina je da većina poduzetnika i građana osim onih podobnih nema nikakvu korist od subvencija koje je grad dijelio, dijelio ih je po političkih kriterijima mahom svojim podobnim prijateljima, te poznanicima!

Istina je da NIJE SMANJENA KOMUNALNA NAKNADA, da se novac uskraćuje svakome tko nema političke veze i nije od interesa vladajućoj ekipi, istina je da je manjinska koalicijska stranka koja se pojavila na izborima, a danas ne postoji zapravo privatna odskočna daska lokalnom političkom predatoru. Umjesto stranke danas je tu grupa “nezavisnih vijećnika” koja je putem svog bivšeg lidera ostvarila niz zapošljavanja, lideru nekoliko plaćenih nadzornih odbora, istina je da je Kutina prazna, tiha, grad u odumiranju!

Istina je da su se imena osoba rodbinski bliskih liderima vladajuće stranke , te osoba koje su postavljene na ključna mjesta u gradskim ustanovama pojavila kao prioritena za kupovinu stanova u zgradi koja se gradi na trgu ! Sve je ovo istina, no samo vrh ledene sante pogodovanja, korupcije, poslovanja grada s tvrtkama koje vode članovi obitelji iz vrha vladajuće stranke, a koje se gase odmah po izbijanju afere u Kutini, sve je ovo zamagljeno, skriveno i prikriveno Vašim novcem plaćenim medijima i bacanjem prašine u oči građanima Kutine.

Koliko je točno Grad stajala manifestacija “Festival Vina”, koliko će grad Kutinu stajati Petrovo u Kutini, koje se odvija umjesto u lipnju u srpnju??

Zbog čega TZG Kutina dobiva sav novac koji poželi, odobravaju se svi projekti, daje uloga vrhnaravnog organizatora svega javnog života u Kutini, dok se gase Udruge koje postoje i po 30 godina, a mladi bježe iz Grada čim im s eukaže prilika????

Nema konca ni kraja talogu, močvari kutinske koruptivno političke hobotnice, koja je nakon 30 godina vladanja gradom od Kutine napravila provincijsko “Potemkinovo selo”, iza kojega se kriju prazna sela, napuštene njive, prazne ulice i kafići, gomila medijskih laži, hvalisanja, a zapravo sve dublji ponor koji se “krpa” novim i novim lažima, obmanama i političkim floskulama ljudi koji su preko politike došli do materijalne sigurnosti, dobrih automobila, apartmana na obali Jadranskog mora i debelih bankovnih računa!

Stiže vrijeme istine, vrijeme kada je bolje vikati, nego šutjeti, zbog naše djece, zbog budućnosti Kutine, zbog onoga što moramo sačuvati za našu djecu, a to je čist obraz i grad u kojemu se može živjeti i uspjeti bez stranačkih iskaznica i poznanstava, rodbinske veze i političkih zasluga!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s