OSVRT: KRIZA IDE DALJE, A KUTINSKA PARADA “KRUHA I IGRARA” TAKOĐER!

Imali smo gotovo tri godine nametnutu pandemiju, nametnuta ograničenja ljudskih sloboda i kretanja, sada imamo, čini se nametnutu krizu za koja se opravdava ratom u Ukrajini. Ako pogledate cijene barela nafte u aktualnom trenutku, onda se pitati, zbog čega imamo tako visoke cijene goriva i galopirajuću inflaciju? Najave za jesen i zimu još su gore, a mnogi neovisni analitičari i ljudi koji nisu dio mainstreama i “velikog plana”, upozoravaju kako će problemi postati i sve veći.

Već danas u Hrvatskoj smo suočeni s inflacijom i značajnim rastom cijena hrane, života općenito. Koliko još možemo izdržati sa sve većom cijenom života? Imamo prigode vidjeti u Kutini na djelu kako se neodgovorno ponaša gradska vlast! Financiraju se priredbe, manifestacije, službeni mediji prepuni su protokolarnih vijesti o vatrogasnim natjecanjima, uličnim utrkama, turističkim događajima, javnosti se plasira sadržaj koji prikazuje nekakav savršen i normalan svijet? Koliko sve te manifestacije i medji koštaju građane Kutine? O tome se ne govori, do tih podataka neće lako doći! Koliko koštaju koncerti, priredbe , te desetak medija koliko ih se finanacira što kroz proračunske stavke, što kroz dotacije iz ureda gradonačelnika?

Može li se taj silni novac nekako boilje upotrijebiti , barem za malo olakšanje od pritiska krize? Naravno da može, no kutinska gradska vlast bez oporbe i bez ikakve kontrole, mjesecima radi što god poželi. Raspoređuje novac kroz rebalans, onima koji nosu pdoobni, ili politički potrebni iukida sredstva, onima na čije glasove računaju sredstav ostaju! Vidljivo je to, ako samo malo zagrebete ispod površine obmanjujuće medijske bulumente plaćene upravo vašim novcem, sredstvima poreznih obveznika!

U realnom svijetu u kojemu živi prosječan građanin skupo gorivo, skupa hrana, skupi troškovi proizvodnje i skup život opterećuju svakodnevicu iz sata u sat. Bajke o uzavrelom društvenom životu su samo krinka i magla kojom se prikriva potpuna nesposobnost i argonacija vladajuće većine u gradu, a sve po uzoru na ono što radi i državni vrh.

Trebate tako znati da nikome od javnih službenika u Kutini nisu pale ni plaće ni standard, 30,5 milijuna kuna odlazi na njihove plaće, nije otpušten iz prenapućene gradske uprave ni jedan politički zaposlen uhljeb, dapače, i oni koji su otišli sudskim se putem vraćaju na teret poreznih obveznika! Ukoliko se svjetska kriza, iza koje stoje centri moći i nova podjela svijeta, kako ona geopolitička, tako i društvena nastave, već na jesen i zimu vidjet ćete tko su vaši lokalni lideri koji se kriju iza manifestacija, šarenila i stare “škole” vladanja u krizna vremena, kroz sustav “kruha i igara”!

Nestane li pak kruha, igre bi mogle prestati biti toliko poželjne i privlačne . Koliko daleko ide javno “mazanje očiju” građana, svjedoči ne samo primjer rastrošnosti javnog novca u Kutni, na svu silu medija, već i činjenica kako je vodeća stranka suptilno angažirala svoje članove , koji su politički zaposleni da i sami otvaraju Fb stranice i šire “pozitivu”??? Iza te pozitive kriju se naime pojedinci iz lokalnog HDZ-a, kojima je cilj samopromocija i prikrivanje stvarnog stanja. Gradske vlasti u Kutini, naime nisu učinile, niti namjeravaju išta da pomognu u krizi, dapače, pomažu jedino i isključivo sebi i svojim pulenima, za koje se čak specijalno otvarao Upravni odjel, koji je čisti primjere nakaradne birokracije i javne potrošnje bez argumenata i potrebe na vaš račun!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s