KUTINA: ODGOVORNA VLAST NE BI SLALA “TROČLANU DELEGACIJU” NA PROTOKOLARNI DOGAĐAJ U BUGARSKU U KRIZNIM VREMENIMA ŠTEDNJE

foto: official website Dimitrovgrad Bulgaria

JE LI TO HDZ-OVA ŠTEDNJA U KUTINI? USRED SILNIH PROBLEMA ONI ŠALJU TROŠLANU DELEGACIJU U BUGARSKU NA PROTOKOLARNE DOGAĐAJE PVOODOM DANA TAMOŠNJEG PRIJATELJSKOG GRADA, NA MEDIJIMA GLEDAMO MODNE KREACIJE ZAMJENICE GRADONAČELNIKA U BUGARSKOJ, A U GRADU SE GASI RAVSJETA, UZIMA DJECI OD VAUČERA, VJEŠAJU ZASTVICE ZA 260 KN PO KOMADU I KROZ SUNČANE NAOČARE PROMATRA ISKOPANI KANAL U KOLODVORSKOJ ULICI?????

Ako znamo da je obilježavanje Dana nekog grada isključivo protokolarni događaj, zapravo niz manifestacija, onda se s pravom pitamo je li grad Kutina u ovakvim kriznim okolnostima i rezanju sredstava za djecu, gospodarstvo i ključne stvari za građane, u Bugarsku u Dimitrovgrad trebao slati “delegaciju” od najmanje 3 čovjeka? I to, zamjenicu gradonačelnika ujedno i direktoricu TZG Kutina, za čiji se turizam izdvaja više od 2,5 milijuna kuna , HDZ-ovog direktora razvojne agencije Mrav, te zamislite, tijekom prošlog mandata u gradsku upravu zaposlenu stručnu suradnicu za protokol i to u nepotrebnom UO Ureda gradonačelnika????

Razumna i odgovorna vlast nikada ne bi radila ovakve troškove u današnjim okolnostima i onda se još time bahatila i hvalisala po cijelom nizu medijskih prostora plaćenih gradskim novcem i pod izravnom kontrolom lokalnog HDZ-a i pročelnika gore navedenog ureda! Da ne kažemo kako kruže glasine da je “delegacija” bila i malo šira, no o tome čim dobavimo konkretne dokaze.

Postoji niz mogućnosti štednje na ovakvim protokolarnim izletima u krizna vremena, što odgovorne vlasti i čine, od slanja čestitke koja se pročita tijekom protokola, video obraćanja , do slanja jedne osobe , pa čak i o vlastitom trošku! Od izleta po Buraskoj, pa čak i brčnjaka u Crnom moru nije bila izuzeta ni SDP-ova vlast u mandatu 2013 do 2017-te godine. No okolnosti su još teže danas no onda, gasi se rasvjeta, grad je u kaosu, smanjuje se novac za dječji pribor, a gospoda sastave “delegaciju” pa pravac Bugarska???? Zastave se kačilo na jarbole za po 260 kuna po komadu, a već sada ih je pola poderano, ali se za 400 tisuća kuna smanjilo subvencije za poljoprivrednu proizvodnju i obrtnike??? No zato se ima za izlete, turizam, manifestacije u POU i naravno medije?

Gdje ste danas na bilo kojemu od 10-tak i više medija koje HDZ-ova gardska vlast i Ured gradonačelnika plaćaju vašim novcem vidjeli riječ o nevremenu i tuči koja je poharala Kutinu i okolicu? Gdje ste pročitali bilo kakvu vijest o realnim problemima koji tište građane na tim silnim medijima? Niste, gledate pročelnika koji sa sunčanim naočalama gleda u iskopani jarak u Kolodvorskoj ulici, gradonačelnika na obilasku škole trčanja, pročelnika za informiranje i njegovu svitu na nogometnom igralištu, u pzanam kao da su u najmanju ruku smai ispleli umjetnu travu i vlastoručno ju ugradili, a ne djelom platili vašim novcima, te modne kreacije zamjenice Grdić u Bugarskoj????

Zanima nas i kakvu su to robnu razmjenu, gospodarsku suradnju i investicije ostvarile zadnje tri gradske vlasti s prijateljskim gradom u Bugarskoj, budući ondje redovito putuju razne kutinske političke delegacije, što one HDZove, što SDP-ove? No da se ide samo u Bugarsku na izlete…na žalost ide se i troši i na druge u ovo vrijeme nepotrebne stvari.

Izrazite vaše mišljenje , je li trebalo slati ovu tročlanu delegaciju u Bugarsku usred krize i “štednje”????

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s